вівторок, 21 грудня 2010 10:22

Для зменшення заторів у столиці будуватимуть кругові розв'язки

17 грудня в Києві відкрили автомобільний рух із лівого берега Дніпра на правий по Дарницькому залізнично-автомобільному мостовому переходу. У місті вперше за 30 років здають в експлуатацію міст через Дніпро, кажуть чиновники. Повністю відкриють рух  наступного року.

Очікують, що комплекс допоможе трохи розв'язати одну з важливих проблем столиці — зменшить кількість заторів. У них сьогодні потрапляє майже кожен киянин щонайменше раз на день.

— Лідерами з проблем руху є насамперед мости — Московський, Патона, Південний та Метро. Проїхати ними складно як вранці, так і ввечері, — каже Юрій Лазуто з Асоціації безпеки дорожнього руху. — Щоб справді вирішити проблему заторів, варто врахувати закордонний досвід. Треба розширити дороги та побудувати нові розв'язки з круговим рухом. А дивлячись на хаотичну забудову Києва — це зробити дуже важко.

Постійні проблеми є на пл. Ленінградській, біля Караваєвих Дач у напрямку до Індустріального мосту. Також на відрізку дороги від вул. Вадима Гетьмана до пр. Перемоги та Жилянському шляхопроводу в районі Поштової площі.

— В среднем заторы в этих местах длятся по 3 часа! Причины банальны: как правило, это или плохая развязка, или светофор, стопорящий движение, — говорить Володимир Пелін, начальник відділу "Відеопробки".

У "Київтранспарксервіс" хочуть вирішити проблему, звівши сім паркінгів на головних виїздах із міста. Там можна буде залишати авто й пересідати на громадський транспорт, зменшивши так кількість машин на дорогах. Будівництво планують розпочати 2011-го.

Водії кажуть, щоб зменшити кількість заторів, варто звернути увагу на проблемні місця: десь установити світлофор, а десь він зайвий і є головною причиною затримки руху.

Зараз ви читаєте новину «Для зменшення заторів у столиці будуватимуть кругові розв'язки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі