пʼятниця, 02 вересня 2011 05:00

Депутат одягнув дітей за свої гроші

— Я не схильний до акцій, подібних до роздавання гречки чи вермішелі, які стали практикою для України напередодні виборів. Просто не бачу в них смислу. Я вважаю: якщо хочеш допомогти людині, то треба допомагати, а не займатися популізмом. Щодо цієї ідеї, то вона виникла в моїх помічників, я просто її підтримав, — каже нардеп Ігор Савченко, 45 років.

Політик до 1 вересня за власний кошт купив дітям із малозабезпечених сімей Смілянського та Кам'янського районів Черкащини учнівське приладдя, шкільну форму, рюкзаки та взуття. Його помічник до середи обходитиме малозабезпечені сім'ї, які ще потребують допомоги.

— На жаль, на моїй рідній Черкащині через різні причини не всі діти можуть мати бодай необхідні речі для належного навчання в школі. Можливо, в декого з них батьки ведуть не зовсім здоровий спосіб життя, і це є причиною такого злиденного стану. Але це вина батьків, а діти, як відомо, за батьків не відповідають, — каже депутат. — До того ж ми маємо справді героїчні приклади, коли дідусі та бабусі на свої пенсії ставлять на ноги своїх онуків. І те, що я їх просто одягнув до 1 вересня — мізерний вклад у їхнє майбутнє. Загалом же, я стараюся допомогти всім, хто до мене звертається.

Разом із помічником депутата куплені речі відвозила Наталія Пшенична, головний спеціаліст у справах дітей Кам'янської райдержадміністрації.

— Ці діти живуть у дуже складних умовах, — каже Наталія Миколаївна. — 5-річна Віка Мельник із села Баландине нашого району живе з батьками. Мріє стати вчителькою. Мама у відпустці по догляду за дитиною, батько — безробітний. Допомагає бабуся.

Жінка розповідає про другу дівчинку, якій зробили подарунок. Анастасія Зенкіна, 6 років, із міста Кам'янка має 16-річну сестричку і братика, який ходить у дитсадок. Мріє стати лікарем. Дітьми опікуються бабуся та дідусь. Батько позбавлений батьківських прав, мати три роки тому зникла безвісти. Державної допомоги не отримують.

Зараз ви читаєте новину «Депутат одягнув дітей за свої гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі