вівторок, 31 липня 2012 07:45

"Чорноморські ігри" відвідали 80 тисяч глядачів

Автор: фото: Андрій ПЕТРОВ
  Гран-прі дитячого фестивалю ”Чорноморські ігри” виборола співачка з Вірменії 14-річна Патріца. Вона хоче навчатися джазовій майстерності і надалі
Гран-прі дитячого фестивалю ”Чорноморські ігри” виборола співачка з Вірменії 14-річна Патріца. Вона хоче навчатися джазовій майстерності і надалі

Один із найграндіозніших і наймасштабніших заходів для дітей — 14-й Міжнародний благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські ігри" — відбувся цими днями в місті Скадовськ на Херсонщині. Захід залучає до серйозної творчості талановитих дітей. Усі ці роки участь у ньому безкоштовна. Переможці фестивалю тепер знані виконавці: Тіна Кароль, Настя Каменських, Міка Ньютон, Іван Дорн.

Традиційно в програмі — конкурс вокалістів і танцювальних колективів, багато розважальних заходів для дітей, зокрема, карнавальна хода центральними вулицями міста.

На майданчиках фестивалю виступали діти з Куби, Литви, Нідерландів, Росії, Білорусі, Молдови, Румунії, Вірменії та найбільша кількість учасників — з України. У вокальному конкурсі змагалися 72 осіб, 13 вокальних груп, у танцювальному — 21 колектив. Вік учасників — від 7 до 16 років.

Журі конкурсу та глядачів підкорила тендітна джазова співачка 14-річна Патріца з Вірменії, вона й виборола гран-прі. Далі планує навчатися джазовій майстерності за кордоном, щоб стати професійною співачкою.

— Бог дав мені такий голос — це велика нагорода. І я використовую її, — каже Патріца.

У хореографічному конкурсі переміг ансамбль естрадно-спортивного танцю "Фурор" із Кременчука Полтавської області.

Вручав гран-прі переможцям — засновник фестивалю Миколи Баграєв:

— Україна багата талантами, і нам є що показати. І в то й же час ми маємо можливість оцінити рівень учасників з інших країн. Пропагуємо нашу культуру і знайомимося з культурним надбанням інших народів.

Микола Баграєв запросив усіх на ювілейні 15-ті "Чорноморські ігри".

Ажіотаж на фестивалі створювали зіркові гості — брати Борисенки, Еріка, групи  "Реал О", "Діофільми", "Время и стекло". Ведучими на сцені біля моря були Дмитро Бурундуков і колишня учасниця фестивалю Ольга Цибульська.

За два фінальні дні — 21-22 липня — "Чорноморські ігри" відвідали понад 80 тис. людей.

Цього року фестиваль проходив за підтримки Міністерства культури України.

Зараз ви читаєте новину «"Чорноморські ігри" відвідали 80 тисяч глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі