неділя, 16 липня 2006 18:55

Чиновники стежитимуть за автоперевізниками

На харківських автостанціях монтують відеокамери, за допомогою яких чиновники міського управління транспорту збираються контролювати водіїв. Таким чином хочуть з"ясувати, хто з перевізників приховує виручку і скільки пасажирів насправді їздить в автобусах і маршрутках.

Новий заступник обласного управління транспорту Петро Костенко перед тим, як запровадити нововведення, вивчав досвід Криму. Він стверджує, що як тільки там на тролейбусних маршрутах установили відеокамери, щодня в касу стали здавати на 50 тис. грн більше.

Перші відеокамери установили на одній з найбільших транспортних розв"язок Харкова — Холодній Горі. До осені відеокамерами планують обладнати й інші автостанції міста.

За обладнання місту доведеться заплатити близько $100 тисяч. Чиновники запевняють, що на вартості квитків це не позначиться. Платити за нагляд доведеться самим автостанціям або власникам маршрутних таксі й автобусів.

Відеокамери також допомагатимуть працівникам ДАІ відловлювати нелегальних перевізників. Спеціальна програма розпізнаватиме номери транспортних засобів і перевірятиме, чи є вони в базі даних.

— Тільки-но ми побачимо, що автомобіля, який під"їхав на автостанцію, у цій базі немає, туди миттєво виїжджатиме спільний патруль ДАІ та податкової інспекції, — запевняє Петро Костенко.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники стежитимуть за автоперевізниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі