вівторок, 26 січня 2010 08:14

Чергу за олією займали зранку

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
  Валентина Хлєбнікова з міста Кам’янка на Черкащині купила пляшку олії ”Квіточ” за 7,8 гривні. Це найнижча ціна на міському ринку
Валентина Хлєбнікова з міста Кам’янка на Черкащині купила пляшку олії ”Квіточ” за 7,8 гривні. Це найнижча ціна на міському ринку

— Спрос пішов, як тільки по телевізору передали прошлого тижня, що олія дорожчатиме, — Валентина Василівна з міста Кам"янка Черкаської області торгує олією в пет-пляшках на місцевому ринку. За літр бере 8 грн. — У середу продала вдвічі більше, ніж завжди. Ціна поки що не зросла, бо постачальник, як і раніше, оптом продає літр по 6,50.

Надія Лук"янчук, 66 років, іде на базар по олію із 5-літровою пляшкою:

— Мішок цукру купили ще осінню. Олії раз взяла 5 літрів, тепер — ще раз. І досить. Бо вона може й погіркнути.

На ринку в Рівному за олією з вантажівки по 8,70 грн вишикувалася черга — місце в ній займали із самого ранку. Покупців не відлякує 23-градусний мороз.

— В інших місцях просять по 10–10,50 за літрову пляшку, — пояснюють змерзлі люди.

За минулий тиждень цукор, яйця та домашній сир на базарі подорожчали майже на гривню.

— Беріть, хороший цукор із Бабина по 9,50, — викрикує продавець біля головного павільйону. — Хто зна, до весни може іще подорожчати.

В інших місцях просять по 10 гривень за літрову пляшку

62-річна Ольга Ковальчук переживає, чи не вологий.

— Добре, хоч тут знайшла, — каже. — У суботу об"їздила кілька супермаркетів — кругом або довжелезні черги, або порожні полиці. Люди розмітали цукор по 8,50. На касі пакетів не хватило.

— Дефіциту на цукор, олію чи яйця — немає. Ажіотаж і паніку провокують самі покупці, — вважає Валерій Булавський із Державної інспекція з контролю за цінами у Рівненській області.

Зараз ви читаєте новину «Чергу за олією займали зранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі