пʼятниця, 26 лютого 2016 00:25

Бойовики відступили із селища Широкине

Бойовики ДНР 23 лютого відступили із селища Широкине на Донеччині. Населений пункт зайняли українські військові — морська піхота, полк "Азов" і батальйон "Донбас".

— Перед відходом бойовики замінували майже кожний будинок у селищі. Встановили розтяжки й міни-пастки. Це доводить, що готували великий терористичний акт, — каже 38-річний Олександр Кіндсфатер, прес-офіцер із сектору "Маріуполь" у зоні АТО. — Зараз військові обстежують територію, розміновують дороги й будинки. Знешкоджують боєприпаси, що не розірвалися. Облаштовують вогневі ­позиції.

Бої за Широкине тривали з лютого 2015-го. Тоді частину селища взяли під контроль бійці полку "Азов". Контролювали котеджну частину й піонерський табір "Маяк". А бойовики — східну частину селища та дорогу на місто Новоазовськ. Тоді терористи відмовлялися йти з селища, хоча за Мінськими домовленостями його мали контролювати українці. Місцевих евакуювала українська влада.

Унаслідок боїв зруйновані більш як 60% будинків селища. Нині там близько 20 жителів.

Також 24 лютого українські військові вибили бойовиків із Авдіївки на Донеччині. Терористів відкинули із промислової зони на околиці міста. Звідти вони обстрілювали бійців АТО.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики відступили із селища Широкине». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі