середа, 09 січня 2019 00:55

Біля Туреччини затонув корабель з українцями

Біля турецького міста Самсун у Чорному морі затонуло вантажне судно "Волго-Балт 214" з вугіллям. На борту перебували 13 членів екіпажу: 11 громадян України та двоє росіян.

Корабель під прапором Панами прямував із російського порту в Азовському морі. За 148 км від берегів провінції Самсун надіслав сигнал лиха — попереджав про занурення.

— Берегова охорона вжила належних заходів, — каже Василь Кирилич із Міністерства закордонних справ України. — Однак чотирьох українців врятувати не вдалось.

Дев'ятьох врятованих відвезли до лікарень Самсуна. З них семеро — українці: Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євгеній Ільченко, Євген Яценко, Денис Скачко, Тетяна Будко.

Причиною аварії став удар хвилі. Корабель розламався навпіл.

Судно "Волго-Балт 214" спустили на воду 1978-го. Мало термін експлуатації 25 років. Однак ходило в плавання понад 40 років.

Корабель перевозив крадене вугілля з Донбасу, припускають у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

— До літа 2017 року судно ходило під російським прапором. Потім змінило його на прапор держави Сент-Кіттс і Невіс. Із серпня 2017 року — на прапор Панами, — говорять у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Біля Туреччини затонув корабель з українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі