вівторок, 07 серпня 2012 00:00

Безкоштовний кінотеатр закрили за три дні

Автор: МАЛЮНОК: Володимир Казаневський
 

З 2 по 4 серпня у Києві безкоштовно працював кінотеатр. Фільми транслювали просто неба на вул. Нижньоюрківській, 31.

— Сьогодні влаштовуємо сеанс востаннє. Через те, що фільми неліцензійні, нас погрожують закрити, — каже адміністратор Леся.

Кінотеатр — в ангарі, називається культурний центр "Labkombinat". Там продають сендвічі, гриль, пиво, працює безкоштовна точка доступу до інтернету. В суботу транслюють "Славу блудниці" — німецький фільм про проституцію, що знімали у Таїланді, Мексиці і Бангладеш. Сеанс запланували на 20.30, його затримують на годину. Екраном слугує плазмовий телевізор на стіні ангара з боку вулиці. Біля нього збираються півсотні глядачів. Стільців — два ряди, за ними розкидані автомобільні шини, дошки. На них сідають закохані пари.

— Нам подобається ця ідея. Хоч вона не нова, але тут люди все роблять на чистому ентузіазмі, — каже Любов Рубан, 20 років. З хлопцем 20-річним Володимиром Яковлєвим сідають на дошку, накриту утеплювачем. — Тільки треба більше глядацьких місць.

У першому ряду сидить голландка Елен Вудс, 26 років. Вона працює в організації, яка влаштовує кіно просто неба:

— Ми відкриваємо такі безкоштовні кінотеатри біля моря. Там вид мальовничіший. А це місце треба б облагородити.

У столиці більше немає безкоштовних кінотеатрів.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовний кінотеатр закрили за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі