пʼятниця, 11 травня 2007 07:05

Аварію "Столичного експреса" спричинили залізничники

Чергову по станції Росава та електромеханіка дистанції колії Київ-Пасажирський слідство вважає головними винуватцями аварії "Столичного експреса" Дніпропетровськ — Київ.

— Підозрюваних уже затримали. Вони дали свідчення. Пояснили, чому так сталося. Слідчі провели відтворення, — розповідає керівник головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Секретаріату президента Валерій Гелетей, 40 років.

За його словами, втручання в механізм переведення стрілки не пов"язане конкретно з рейсом Дніпропетровськ — Київ.

— Автоматика переводу залізничних стрілок зламалася на тій ділянці за тиждень до аварії. Працювала з перебоями. Замість того щоб повідомити про несправність, залізничники намагалися самотужки відремонтувати, — каже Гелетей. — Зрештою вирішили перемикнути стрілку мотузкою.

У прокуратурі Київської області, яка займається розслідуванням, поки що остаточних причин не називають. В "Укрзалізниці" також не дають коментарів.

Раніше йшлося про те, що аварію потяга хтось добре спланував. Начебто злочинець знає механізм роботи стрілок і намагався спрямувати експрес на колію, де стояла переповнена електричка.

За версією міністра транспорту та зв"язку Миколи Рудьковського, це був терористичний акт. Він пов"язує аварію з політичними подіями в Україні.

"Столичний експрес" зійшов із рейок минулої середи о 22.19. У поїзді їхали 510 пасажирів. Трьох госпіталізували — 11-річного хлопчика з травмою живота, чоловіка зі струсом мозку, жінку з ушкодженням нирки. Решту людей електричкою відправили у Київ. Постраждалим виплачують компенсацію у розмірі 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Аварію "Столичного експреса" спричинили залізничники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі