вівторок, 02 жовтня 2007 07:13

Архів Василя Кука перевезли до Львова

Близько 2,5 тонни документів із приватного архіву останнього головнокомандувача Української повстанської армії Василя Кука зберігатимуть у Львівському центрі досліджень визвольного руху.

— До Львова архів перевозили двома вантажними бусами, — розповідає 30-річний керівник центру Роман В"ятрович. — Усі документи та щоденники Василь Кук зберігав у двокімнатній столичній "хрущовці". Нині триває сортування паперів. Дуже допомагає те, що Василь Кук — історик, усі документи розкладені по папках. В архіві є атестат Золочівської гімназії, яку Василь Степанович закінчив 1929 року. Є його фото у 15 років, яке, здається, іще не публікувалося, дипломна робота, яку він писав, коли вчився в Київському державному університеті, рукописні щоденники 1960–1990-х років.

Чимало документів стосуються суспільно-політичного життя України 1940-х. Серед них є досьє на командирів УПА, копії документів, спогади Кука.

Зараз ви читаєте новину «Архів Василя Кука перевезли до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі