вівторок, 05 червня 2018 05:06

Андрія Маслова вбили у день народження

Публікуємо поіменний список полеглих у травні захисників України. Нам відомо про смерть 23 бійців. 17 із них загинули в бою. Наймолодшому було 20 років, найстаршому — 50. Інформація про деяких — неповна. Впродовж місяця 92 військових були пора­нені.

Терористи порушили режим тиші 1294 рази. 6 травня було найбільше обстрілів — 80. 3, 10, 14, 18, 20, 24 травня обійшлося без жертв, за даними штабу операції Об'єднаних сил.

6 травня

Іван СПЕРЕЛУП, 21 рік, із райцентру Слов'яносербськ Луганської області. Загинув у бою з диверсійно-розвідувальною групою ворога. Старший солдат 24-ї бригади імені Короля Данила. Контракт підписав у листопаді 2016 року. Залишилися батьки і три сестри.

9 травня

Олег ПУШКАРУК, 49 років, із міста Нововолинськ Волинської області. Загинув унаслідок обстрілу неподалік села Золоте Попаснянського району на Луганщині. Головний сержант 9-ї роти 3-ї батальйонно-тактичної групи 14-ї механізованої бригади. Воював з 2015-го, 2016 року підписав контракт. Залишилися дружина та троє синів, двоє — малолітні.

12 травня

Олег БОКОЧ, 23 роки, із села Миколаївка Кобеляцького району на Полтавщині. Загинув унаслідок уламкового поранення голови. Намагався витягти пораненого з-під обстрілу в промисловій зоні Авдіївки на Донеччині. Молодший сержант, медик у 95-й Житомирській десантно-штурмовій бригаді. Залишилися батьки та брат.

15 травня

Іван КУРАШ, 32 роки, із села Литвинів Підгаєцького району на Тернопільщині. Загинув від кулі снайпера поблизу Катеринівки Попаснянського району Луганської області. Старший стрілець 14-ї механізованої бригади. У грудні 2017-го підписав контракт на службу. Розлучений, залишилася 12-річна донька.

16 травня

Дмитро РУДЬ, 20 років, із Житомира. Загинув під час обстрілу позицій із ручного протитанкового гранатомета поблизу Талаківки на Донеччині. Матрос, старший стрілець-санітар 503-го окремого батальйону 36-ї бригади морської піхоти. Сирота. Виховували баба і дід.

Сергій "Татарин" ГУНДЕР, 40 років, із Харкова. Загинув від кулі снайпера на Донеччині. Солдат 9-ї роти 93-ї бригади "Холодний Яр". На фронт пішов добровольцем, з лютого 2015-го служив у розвідці, там отримав поранення в руку та ІІ групу інвалідності. В лютому 2017-го продовжив контракт. Залишилися мати, дружина та троє дітей.

21 травня

Андрій "Футболіст" МАСЛОВ, 31 рік, із селища Новопокровка Чугуївського району Харківської області. Загинув у день народження. Молодший сержант, командир протидиверсійної групи 2-го батальйону у 24-й бригаді імені Короля Данила. Його підрозділ відбивав напад диверсійної групи неподалік окупованої Горлівки на Донеччині. Залишилися батьки, дружина та 5-місячний син.

В'ячеслав "Цинк" КУЦМАЙ, 31 рік, киянин, загинув від уламка гранати. Прикрив собою побратима в бою з диверсійною групою неподалік окупованої Горлівки на Донеччині. Старший оператор взводу розвідки у 24-й бригаді імені Короля Данила. Воював із травня 2014-го. Залишилася мати.

22 травня

Богдан КО­ЛО­МІЄЦЬ, 23 роки, із села Лука-Мелешківська Вінницького району на Вінниччині. Загинув під час обстрілу позицій 24-ї бригади імені Короля Данила. Осколки від гранати автоматичного станкового гранатомета влучили в голову, руки та груди. Молодший сержант, командир 2-го відділення взводу снайперів. Контракт на службу підписав у листопаді 2016 року. Залишилися батьки та сестра.

23 травня

Іван "Жук" ЖУКОВ, 50 років, із села Озліїв Млинівського району Рівненської області. Загинув неподалік Мар'їнки Донецької області. Доброволець окремого легкопіхотного загону "Волинь" УДА. Пішов на фронт у січні 2015 року. Залишилися цивільна дружина й дитина.

25 травня

Мар'ян "Хитрий" КОРЧАК, 22 роки, із селища Шкло Яворівського району Львівської області. Потрапив під артилерійський обстріл неподалік села Зайцеве Бахмутського району Донецької області. Доброволець, парамедик 1-ї окремої штурмової роти Добровольчого корпусу "Правий сектор". Пішов на фронт 2016 року. Залишилися батьки, старші сестра та брат.

26 травня

Руслан МУЛЯР, 43 роки, із Тернополя. Загинув внаслідок артилерійського обстрілу. Полковник Служби безпеки України, командир групи спецпідрозділу "Альфа". Залишилися дружина, сини-близнюки, донька та онук.

Юрій ЖУРАВЛЬОВ, 45 років, із Мирнограда Донецької області. Жив у Бердянську на Запоріжжі. Прапорщик СБУ, боєць групи "Альфа" Руслана Муляра. З 2014-го неодноразово брав участь у спецопераціях. Загинув під час виконання бойового завдання в Луганській області. Залишилися дружина та двоє дітей.

Віктор ФЕРЛІЄВИЧ, 23 роки, із села Конятин Путильського району Чернівецької області. Підірвався на міні на околиці Горлівки на Донеччині. Старший солдат, механік-водій бойової машини піхоти у 24-й бригаді імені Короля Данила. На фронті був від початку війни. Дружина — офіцер-психолог у 24-й бригаді.

27 травня

Ярослав "Рижий" ДАШКЕВИЧ, 22 роки, із села Синарна Оратівського району Вінницької області. Підірвався на міні разом із Віктором Ферлієвичем, помер у Харківському військовому госпіталі. Служив за контрактом у 24-й бригаді імені Короля Данила. Залишилися мати, три сестри і двоє братів.

31 травня

Костянтин ГРАНОВ, 34 роки, з Харкова. Помер у Дніпропетровській обласній лікарні імені Іллі Мечникова. 27 травня отримав тяжке поранення у голову. Розвідник 92-ї бригади. Розлучений, залишився син.

Юрій ДОВГАНИК, 47 років, зі Львова. Помер у Дніпропетровській обласній лікарні імені Іллі Мечникова. 22 травня потрапив під обстріл неподалік села Зайцеве Бахмутського району Донецької області. Водій-стрілець взводу снайперів 24-ї бригади імені Короля Данила. На війні з травня 2015-го. Залишилися дружина та донька.

Небойові втрати

4 травня

Ігор УСИК, 21 рік, із села Гостролуччя Баришівського району Київської області. На нього наїхала бойова машина піхоти на полігоні у Чернігівській області. Солдат 72-ї бригади імені Чорних Запорожців, служив за контрактом.

5 травня

Андрій КУПРІЯН, 44 роки, з Полтави. Помер унаслідок гострої серцевої недостатності під час навчань на полігоні поблизу Житомира. Старший сержант. Служив у 90-й та 81-й бригадах.

12 травня

Денис ОСТРОУШКО, 22 роки, із міста Селидове Донецької області. Загинув від вогнепального поранення під час виконання службових обов'язків. Місце й обставини невідомі. Солдат 55-ї бригади імені Генерал-полковника Василя Петрова. 2017-го призваний на військову службу, на початку 2018 року підписав контракт. Залишилися мати, брат і четверо сестер.

Сергій ГОРБАЧ, 45 років, із Києва. 6 квітня у бійця стався інсульт, відтоді перебував в реанімації. Переніс дві операції у Львівському військовому госпіталі. Боєць 95-ї Житомирської десантно-штурмової бригади. На війні з 2014 року. Залишилися дружина й 14-річна донька.

14 травня

Олексій ШЕМЕЦЬ, 42 роки, із Чернігова. Помер у Київському військовому госпіталі від раку. Учасник АТО. Залишилися дружина та двоє синів.

16 травня

Олександр КОНОТОПЕНКО, 42 роки, офіцер морської піхоти, начальник групи підготовки снайперів військово-морських сил. Помер від раку. 2014-го вийшов з анексованого Криму. Учасник АТО. Залишилися дружина та двоє синів.

Володимира Шевченка ховали двічі

23 травня в місті Кам'янському на Дніпропетровщині поховали 41-річного Володимира Шевченка.

Він служив сержантом у 39-му мотопіхотному батальйоні "Дніпро". 23 серпня 2014-го загинув в бою на блокпосту №4 поблизу міста Моспіне Старобешівського району на Донеччині. Тоді тіло залишили неподалік місця загибелі. У червні 2015-го його знайшли спеціалісти пошукової місії "Чорний тюльпан". Поховали як невстановленого бійця на Красносільському кладовищі Дніпра. Після тесту ДНК дружина Володимира попросила перехоронити чоловіка у рідному місті.

31 травня на Пагорбі слави в Ужгороді поховали прапорщика Андрія Сипавку, 37 років. Наступного дня в райцентрі Рахів на Закарпатті — солдата Тимофія Геніша, 32 роки. Обидва згоріли у бліндажі 17 грудня 2017 року. Слідчі військової прокуратури підозрювали, що окоп підпалили свої. Півроку тіла лежали в морзі ­Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Маслова вбили у день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі