середа, 11 листопада 2009 08:25

Аналог "Таміфлю" виготовили у Харкові

  Вітчизняні ліки від свинячого грипу називаються ”Тамівір”
Вітчизняні ліки від свинячого грипу називаються ”Тамівір”

Першу партію "Тамівіру" — аналогу швейцарського "Таміфлю" — випустили на харківському фармацевтичному заводі "Здоров"я". Цим препаратом лікують "каліфорнійський" грип А/H1N1.

— Минулої п"ятниці ми отримали індійську сировину, а в понеділок із конвеєра вийшло 18 тисяч упаковок, — показує пластинку з капсулами генеральний директор підприємства Олександр Доровський. — Ці ліки передали Міністерству охорони здоров"я. Медики розподілятимуть його по регіонах.

Коштуватиме новий препарат 109–114 грн за упаковку.

— Це чиста собівартість. Ми собі нічого не "наварили" на цьому, — розводить руками Доровський. — У нас є договір із обласною адміністрацією, що ми на ньому не заробляємо. У цій ціні — вартість сировини, упаковки й зарплати працівників. Ми навіть 10-відсоткової націнки не робили.

Наступну партію "Тамівіру" відправлять до Криму — замовили тамтешні лікарі.

За 10 днів на підприємстві мають виготовити 200 тис. доз. Та в аптеках ліків не продаватимуть — вони розійдуться по лікарнях.

— Ми маємо зробити так званий недоторканний запас. Термін придатності препарату — п"ять років. Нехай лежить. То як патрони, на випадок війни, — говорить віце-губернатор Харківської області Сергій Стороженко.

Зараз ви читаєте новину «Аналог "Таміфлю" виготовили у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі