вівторок, 05 червня 2018 00:15

39 військових захворіли на кір

У військовій частині №3028 у місті Калинівка на Вінниччині 39 військовослужбовців захворіли на кір. Ще 30 солдатів-строковиків госпіталізували з простудою.

— 20 травня до медпункту звернулося 12 військовослужбовців із застудою, наступними днями — ще, — говорить 39-річний Микола Рябоконь, начальник медичної служби частини. — 28 травня вже не зверталися. У двох пацієнтів була важка форма, у них виявили пневмонію. Решта перенесли хворобу нормально. Дивно, бо всі мали довідки про щеплення.

За кілька тижнів перед тим у частині був спалах кору. Тоді на службу приїхали призовники зі Львівщини.

— На збірний пункт у Львові вони прийшли із симптомами кору, — додає Микола Рябоконь. — Це нежить, підвищена температура, застуда, червоні очі, які печуть. Потім приїхали сюди, пішли в їдальню, лазню, на заняття. Інфекція поширилася. Всього з кором госпіталізували 39 осіб. Розмістили переважно у двох вінницьких лікарнях і декількох завезли у Хмільник, бо Калинівське відділення закрили на ремонт. Бійців уже виписують.

Зараз ви читаєте новину «39 військових захворіли на кір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі