вівторок, 31 січня 2012 06:45

32 будинки та дитсадок відключили від тепла

— Я где-то в пять ночи проснулась, потому что стало холодно. Руками к батарее, а она ничуть не горячая. Хорошо, что имею обогреватель. Включила его возле кровати, — розповідає Марія Мірошко, 56 років. Живе на п'ятому поверсі будинку 22а на вул. Червоноткацькій у Києві.

Там у підвалі в ніч на 26 січня прорвало трубу. Через це 32 житлові будинки, дитячий садок та спортивна школа залишилися без тепла.

— Зранку понаїхали жеківці, полізли в підвал, а звідти така пара йде. Двірник ходив по квартирах, просив усіх вдягатися тепло і включити обігрівачі, — продовжує Марія Мірошко.

Будинок, в якому прорвало трубу, зведений 40 років тому. Аварія сталася після того, як Дарницька теплоелектростанція через похолодання почала піднімати температуру води в системі.

— Десь о шостій ранку дізналися місце аварії. 28 будинків, серед них дитячий садок і школу, одразу підключили до опалення, коли локалізували аварію. Без тепла залишили тільки  шість будинків навколо місця прориву, — пояснює 34-річний Богдан Морофіянець із Дарницької ТЕЦ. — Із часу зведення цього дому у ньому не було ніякого ремонту. Швидше всього, прорвало через зношеність труб.

Повністю теплопостачання на вул. Червоноткацькій відновили о 21.00, за 15 год. після моменту аварії.

— У нас уже тепло. Чоловік ходив дивитися в підвал, то казав, що трубу просто переварили. Ніхто нічого не міняв на нове. Тепер усі двері в під'їздах і підвалі відкриті, щоб вийшла волога, — розповідає телефоном жителька будинку Світлана Миколаївна вранці 27 січня.

У середу прорвало магістральну теплотрасу біля станції метро Петрівка. Утворилась яма завглибшки 2 м. Через загрозу підтоплення від електромережі відключили частину ринку Петрівка та насосну станцію "Дарниця".

Із початку опалювального сезону в Києві на мережах центрального опалення виникло 483 аварії.

Зараз ви читаєте новину «32 будинки та дитсадок відключили від тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі