У селі Попівка Миргородського району, що на Полтавщині, на весіллі 21-річної Людмили та Євгена, 24 роки, Радченків отруїлося 13 гостей. Минулого понеділка їх госпіталізували.
— З"їв п"ять штук маринованих грибів і два блінчика з печінки. Опівночі температура піднялася до 41 градуса. Була рвота й понос, — розповідає один із гостей, приватний підприємець Олександр Овчаренко, 50 років.
Він 6 жовтня возив на весіллі нареченого. На святкування не залишився, посидів лише "за першим столом". Серед ночі, відчувши слабкість, поїхав до лікарні. У неділю ввечері з такими ж симптомами привезли односельця Віктора Кузьменка, 39 років.
Весілля в їдальні місцевої школи святкували в суботу й неділю. Запросили 80 гостей. Страви готували вісім кухарок. Серед них була дружина Кузьменка Тетяна, 35 років.
— Хто зна, від чого їм стало погано, — дивується жінка. — Я почуваюся добре. Усе було свіже.
Наречені після застілля проблем зі здоров"ям не мали. Євген поїхав до Києва на заробітки. Людмила навчається на третьому курсі інституту економіки й права в Полтаві.
— Напевно, були забруднені харчові продукти. Які, ми сказати не можемо, бо залишків готової продукції не лишилося, — каже головний санітарний лікар Миргородського району Микола Олефір, 57 років. — Для дослідження взяли сировину, з якої готували страви.
Коментарі