четвер, 09 липня 2009 07:40

12 туристів добу блукали в горах

Понад добу бродили Карпатами 12 туристів із Одеської, Херсонської, Черкаської, Хмельницької та Львівської областей. Мандрівники з гідом пішли на гору Піп Іван і заблукали.

Близько п"ятої ранку у вівторок рятувальникам повідомили, що в районі гори Вухатий Камінь поблизу села Дземброня Верховинського району Івано-Франківщини заблукали 12 туристів. По допомогу звернулася мати гіда. МНСники відправили загони на пошуки.

— Їм пощастило, що мали із собою гіда, бо самі, не знаючи місцевості, навряд чи  вийшли б із тих лісів, — каже Богдана Засідко із прес-служби МНС в Івано-Франківській області.

Туристи відпочивали у Верховині. Замовили екскурсію в гори. У похід вирушили вранці 6 липня. Їх супроводжував місцевий житель, за гроші погодився відвести групу на гору Піп Іван. Йшли туди через гору Вухатий Камінь. Коли дісталися до неї, погода різко змінилася. Почався дощ, ліс вкрив туман. Провідник втратив орієнтири.

— Люди блукали усю ніч, — додає Засідко. — МНСники зв"язалися з мандрівниками за допомогою мобільного телефону. По карті зорієнтувалися, де саме перебуває група, вивели їх на галявину поблизу села Явірник. Після обіду наступного дня зустріли туристів та відвезли до Верховини. Ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «12 туристів добу блукали в горах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі