понеділок, 01 березня 2021 11:01

"Жахлива втома та запаморочення". Ведуча тревелу піднялася на діючий вулкан
4

Ведуча піднялася на діючий вулкан
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча піднялася на діючий вулкан
Ведуча піднялася на діючий вулкан
Ведуча піднялася на діючий вулкан

Ведуча тревел-шоу Василіса Хвостова подорожувала дорогою вулканів в Еквадорі. Вона піднялася на 2-ий за висотою вулкан країни - Котопахі.

"Це діючий вулкан, його виверження знищили сотні кілометрів родючої землі та були причиною загибелі тисячі людей. Тож уздовж дороги до вулкану поставили непомітні, але дуже гучні сирени. Вони попереджають людей про його активність. До речі, це один із найпопулярніших вулканів серед туристів: його відвідують близько 400 тисяч людей за рік", - розповіла Хвостова.

Вершина Котопахі розташована на висоті понад 4,5 тис. м. Еквадорці виконують підйом на вулкан разом із сім'єю та дітьми. Непідготовлені можуть страждати на гірську хворобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика африканська п'ятірка: чому варто відвідати Кенію

"Робиш кілька кроків, і хочеться зупинитися, зробити глибокий вдих. Відчувається жахлива втома, паморочиться в голові. Кожен крок дається важко, очі ніби вилазять з орбіт, а серце так стукає в грудях, що його можна почути. Під час підйому деякі учасники моєї групи почали виходити з ладу, гід допомагав їм робити дихальні вправи, щоб було легше. До таких пригод потрібно готуватися як морально, так і фізично", - зазначила ведуча тревел-шоу "Орел та Решка. Чудеса світу", яке показує "Новий канал".

Ведуча тревелшоу Василіса Хвостова відвідали плем'я Дорзе - одне з 56 племен Ефіопії. Вона розповіла, що його чисельність - 30 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Жахлива втома та запаморочення". Ведуча тревелу піднялася на діючий вулкан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі