четвер, 11 лютого 2021 12:02

Велика африканська п'ятірка: чому варто відвідати Кенію
9

Ведучі тревел-шоу Антон Зайцев і Василіса Хвостова вирушили на фотополювання за великою п'ятіркою Африки до кенійської столиці Найробі. Вони побували в заповіднику Самбуру, що розташований в центрі країни. Велика п'ятірка - це найбільш дикі і небезпечні тварини африканського континенту: слон, буйвол, лев, леопард і носоріг.

"Раніше, коли в Африці була купа колоній, сюди занадилися європейські туристи пополювати. Це було їхньою головною розвагою. Мисливці розстрілювали тварин мільйонами, винищували цілі види. Антилопи і газелі вважалися для них дрібницею, найбажанішими трофеями були слон, носоріг, буйвол, леопард і лев, з полювання на яких можна було не повернутися живим. Мисливці, що зібрали всі 5 трофеїв, отримували найвищу нагороду - великий шолом", - розповів ведучий шоу "Орел та Решка" на "Новому каналі".

Ведучі вирушили на фотополювання
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведучі вирушили на фотополювання
Ведучі вирушили на фотополювання
Ведучі вирушили на фотополювання
Ведучі вирушили на фотополювання

В Африку досі можна їздити на полювання, але треба заплатити значну суму грошей. У Кенії полювати на тварин заборонено: за це передбачається смертна кара.

Тварини в заповіднику не сидять у клітках. Леви зазвичай полюють вночі, а вдень сплять в тіні. Головною гордістю заповідника Самбуру - слони, яких тут нараховують близько 1 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча стала жертвою в'єтнамських злодіїв

"Вони тут жують траву, трясуть дерева, щоб зібрати з них плоди. Щоб наїстися, слонам потрібно зжувати 300 кілограмів трави та листя в день. Ще одна турбота слонів - паразити. У вільний від їжі час вони знаходять міцне пальму і шумно труться об неї всіма частинами тіла. 3-я проблема - не згоріти на сонці. Щоб охолодитися, вони ходять на річку: купають себе і своїх дітей", - поділився Зайцев.

Ведучі тревел-шоу Анастасія Івлєєва та Юлія Коваль розповіли, що варто скуштувати в турецькому Мардіні. Івлєєва запевнила, що блакитний мигдаль - це візитна картка Мардіна. Купити незвичайний снек можна тільки в цьому турецькому місті.

Зараз ви читаєте новину «Велика африканська п'ятірка: чому варто відвідати Кенію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі