понеділок, 06 серпня 2012 17:33

Вулиці Мюнхена нагадують Хрещатик після генерального прибирання
16

Пиво у Німеччині не гірчить
Фото: Фото: Володимир Олексієнко
Вдень не зустрінеш дівчину на підборах і в короткій спідниці
Жоден німець не додумається викинути серветку собі під ноги
Прибиральниками працюють приїжджі

Киянин Володимир Олексієнко тричі був у Німеччині. Він навчається в одному зі столичних університетів. Влітку під час канікул їздив туди на заробітки.

Ціни на переліт і автобусний проїзд до Німеччини однакові — 1600 гривень. Літак летить 1, 2 години, автобус їде 30 годин. З них шість годин займає перетин кордону. Там перевіряли все, навіть колеса відкручували. На зворотному шляху контроль не такий. Один чоловік навантажив повний бус секонду. На кордоні перевірячий заглянув всередину і махнув рукою. Нічого не витягував і не перевіряв.

Вулиці Мюнхена нагадують наш Хрещатик після генерального прибирання. Смітники стоять на кожному кроці, вони підняті над землею на півметра, щоб сміття було зручно викидати. Збоку є спеціальна металева коробочка для недопалків. Жоден німець не додумається викинути обгортку з-під цукерки чи серветку собі під ноги. Штраф за це — 20 євро.

Прибиральниками працюють громадяни інших країн — Сербії, Хорватії, Македонії. За годину отримують 8, 5 євро. Працюють по десять годин. Якщо домовляться з начальством, можуть працювати більше. Найбільше смітять студенти. Після занять в аудиторіях валяються крихти хліба, надкушені сосиски, порожні пляшки. Якось назбирав в аудиторії цілий мішок пляшок. За них отримав 5 євро. В пунктах прийому за одну платять 25 центів.

Життя в Німеччині починається зі сходом сонця, із його заходом закінчується. Дітей кладуть спати близько сьомої вечора. Не прийнято турбувати людей після 9 вечора. А дзвінок о 7-8 ранку — нормальне явище.

Німці дуже пунктуальні. Ніхто не чекатиме вас більше 5 хвилин. А за запізнення на роботу передбачені величезні штрафи.

Під час розпродажів ціни знижують у 2-3 рази. Модних речей там не знайдеш, бо німці за цим не женуться. Європейці там купують переважно одяг, взуття і сумки. Нормальних футболок в Німеччині немає. Вони всі з черепами. Німці люблять в таких ходити.

Кілограм сосисок коштує 2, 5 євро. Таких смачних ніде не куштував. Їх повністю роблять із натурально м'яса, додають багато приправ і спецій. Хліб дорогий — буханка білого хліба коштує 1 євро. Пляшка пива - від 25 до 50 центів. Його можна пити літрами. Гіркота зовсім не відчувається.

На перший погляд здається, що в містах немає молоді. Вдень не зустрінеш дівчат у коротких спідницях і на каблуках. Всі носять штани і розтягнуті футболки. Гарно вдягаються лише ввечері, коли йдуть на дискотеку.

Зараз ви читаєте новину «Вулиці Мюнхена нагадують Хрещатик після генерального прибирання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі