пʼятниця, 05 квітня 2013 14:15

Водоспад Вікторія видно за 40 кілометрів
11

Фото: Фото: Ігор Сініцин

Київський мандрівник Ігор Сініцин два місяці подорожував Південно-Африканскьою республікою. На прохання кореспондента Gazeta.ua він розповів про 5 місць, які варто побачити в цій країні.

У Йоганнесбурзі варто відвідати музей під відкритим небом "Голд Ріф Сіті". Він відтворює вигляд міста початку минулого століття, коли в ПАР почали добувати золото. На території парку знаходиться шахта глибиною 3293 метри. Туристів пускають лише на 226 метрів. Там показують, як добувають золото і виплавляють з нього ювелірні вироби. Всі охочі можуть потримати в руках майже 5-кілограмовий злиток золота. Працівники музею кажуть: "Якщо хтось підніме його двома пальцями, може забрати із собою". Пробують усі, але поки це нікому не вдавалося.

Водоспад Вікторія знаходиться поблизу міста Лівінгстон. Туди з Йоганнесбургу летіли літаком. До самого водоспаду їхали машиною вздовж річки Замбезі. На її обох берегах розкинувся найстаріший в Африці заповідник "Водоспад Вікторія". Він славиться величезною кількість бегемотів і крокодилів. За ними найкраще спостерігати після заходу сонця, коли вони вилазять із води на мілину. Водоспад чути за кілька кілометрів. Навколо нього утворюється так званий "дощовий ліс". Мільярди бризок води піднімаються над водоспадом. Це відбувається 24 години на добу і 365 днів на рік. Об'єм води настільки великий, що ці бризки видно за 40 кілометрів.

В містечку Санта-Лучія відвідали крокодилову ферму. На ній розводять і вивчають нільських крокодилів. Спочатку нам здалося, що крокодили сонні і ліниві. Та потім нам розказали, що вони — дуже тонкі натури і їх без потреби стараються не турбувати. Там дізналися, що стать дитинчати крокодила залежить від того, за якої температури зігрівалися яйця. Якщо температура була нижчою 31 градуса тепла, на світ з'являться лише самки. За вищої температури народжується більше самців.

Парк Крюгера знаходиться за 500 кілометрів від столиці. На машині доїхали туди за 6 годин. У парку живе близько тисячі різних видів тварин, птахів, риби і рептилій. Туристів в парку возять на машинах. Виходити із автівки можна лише в спеціально відведених для цього місцях. Парк знаходиться на кордоні з Мозамбіком — найбіднішою державою в Африці. Місцеве населення часто нелегально тікає до ПАР через парк. Заради кращого життя вони ризикують, адже їх можуть пошматувати хижі тварини. Буває, працівники парку знаходять там людські рештки.

Містечко Германус — найкраще місце на всьому узбережжі, де можна прямо з берега спостерігати за китами. Там живуть 29 видів китів. Вони плавають біля самого берега і там виводять своє потомство. Ніколи не забуду, як пішов купатися, а за кількасот метрів від мене плавав величезний кит.

Зараз ви читаєте новину «Водоспад Вікторія видно за 40 кілометрів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі