пʼятниця, 26 жовтня 2012 16:46

У Дубаї до кожного деревця підведено індивідуальний полив
8

Мечеть у Дубаї
Фото: Фото: Gazeta.ua
Burj Kalifa
Dragon Mountains
Dubai Marina
Hatta. Аня у музеї побуту

"Дубай – місто щасливчиків долі, - розповідає Аня. - Дівчина повернулась нещодавно з ОАЕ. - Це інший світ. Світ-казка, королівство необмежених грошей та розкоші. Тут все інакше, ніж в Україні. Найвище в світі це, найбільше в світі те.... Семизірковий готель, найвища в світі споруда, найбільший в світі акваріум, найбільший в світі торгівельний центр, рукотворні острови Пальм. Для нашої людини це фантастичне життя".

Аня прилетіла вночі. До готелю їхала машиною з люком в даху і роздивлялась Бурдж Каліфа.

"Це найвища будівля в світі, - продовжує дівчина. - Я її верхівку могла побачити тільки через дах машини. Дух перехопило відразу в аеробусі, коли я побачила Дубай з неба. Місто розкішне з розкішних, ілюмінація навіть на пальмах, дороги, тротуари з дорогим ідеально рівним покриттям, тротуари з глянцевої плитки, по якій можна ковзатись. Я навіть подумала, що ось для яких доріг створені підбори. В Україні ніде такого лоску немає. Надто дорого для нас. Машини - тільки величезні джипи чи модні спорткари.

Аня каже, через півгодини перебування в місті хмарочоси стають звичним пейзажем.

"Звертаєш увагу тільки на фантастичні конструкції, - пояснює вона. - наприклад, коли основа хмарочоса вужча за верхівку. Дивовижні задуми модернових архітекторів-максималістів обмежують хіба що виміри реальності, хоча й їх ставиш під сумнів при вигляді чергового дива цивілізації в архітектурі".

"Мечеті є. Природи немає, –продовжує мандрівниця. - Місто збудоване в пустелі. До кожної рослинки підведено індивідуальний полив з опрісненої води з Персидської затоки. Кожна травинка має свою трубочку з водою. Інакше нічого не виживе. За містом пісок і верблюди. Спека нереальна. Тут в січні +35 +40. Сонце нещадне. Якщо лишити сушитись на балконі до вечора тонку одежинку, то ввечері можна перетворити її на пилюку одним дотиком. Пити треба постійно, щоб не постраждати від зневоднення. Без окулярів важко".

Дівчина не тільки багато пила, а й накуштувалась солодощів.

"Специфічний смак, - згадує Анна. - Круто, але це не той рахат-лукум, що в нас. Точніше, це в нас не той. Кавувала на фудкортах і в старбагс-кафе".

Родзинками Дубаї дівчина вважає район будівлі Burj Kalifa, де можна побачити легендарні фонтани, і Dubai Mall з акваріумом, і Souk al Bahar. Острови Пальм.

"Там шалений вітер і побачити, що ти на островах, неможливо, бо вони величезні, - ділиться Аня. - Там Atlantis із своїм акваріумом. Дубайська Венеція – незабутня, її неможливо описати словами, треба просто побачити. Dubai Marina - новий район Дубаю, Неповторні враження, якщо дивитись з моста, який веде з пальмових островів. І нарешті Hatta - музей побуту арабів, який був до того, як вони знайшли нафту. І це побут найбагатших арабів. Спали невідомо на чому, їли фініки, всі дружини і діти в одній кімнаті, кухня з сіна. Але туди туристи не доїжджають, тому не бачать і не знають, що за чим стоїть і, що стало причиною цього планетарного пафосу й змагання в кого найбільший хмарочос, акваріум, ТЦ, готель".

"Вражень безмежно багато, але асоціації з цією країною чіткі, - завершує туристка. - Круті тачки, фантастичні хмарочоси, пустеля з дикими верблюдами, зміями і Dragon Mountains, страшні пихаті араби, акваріум і шоппінг. До речі, що стосується шоппінгу, чомусь усі звикли вважати, що шоппінг в Дубаї дуже вигідний. Так і є, але вигідний шоппінг лише на брендові речі. "Небрендів" тут просто немає. Ціни на бренди відносно інших країн низькі, але брендові речі не бувають дешевими, тому дешевого шоппінгу тут бути не може. Вигідний, але не дешевий. Ціни на сувеніри – космос. Я купувала магнітики в Souk Al Bahar. Середній магнітик коштує 45 дирхамів. Один DHS – 2 гривні і 20 копійок. Блузка Forever21 – 100 DHS, шкіряна куртка та плащ Mango – по 500 DHS, білизна Shirley of Hollywood – 450 DHS, сфотографуватись на фоні акваріуму в Dubai Mall – 75 DHS. Зате кілограм борошна, кілограм кабачків, майонез, часник та олія - 16 DHS разом. Тепер порівнюйте".

 

Зараз ви читаєте новину «У Дубаї до кожного деревця підведено індивідуальний полив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі