середа, 05 грудня 2012 10:44

У Брюсселі пахне вафлями і шоколадом
14

Фото: Фото: Олена Дзік

Найкращий час для подорожі  за кордон – це жовтень-листопад. Ще не холодно, але туристів менше у рази. Відповідно, черг практично немає.

Брюссельська капуста – це було перше зображення на бігборді, яке ми побачили при в'їзді до міста. Крім капусти, Брюссель відомий завдяки своїй центральній площі, що вважається однією із найкрасивіших у Європі, штаб-квартирами НАТО і ЄС, та Атоміуму – величезному виставковому павільйону, що має вигляд дев'яти атомів заліза, збільшених у 165 мільярдів разів.

Столиця Бельгії вражає навіть не своїм зовнішнім виглядом, а ароматами. Тут виразно відчувається запах вафель і шоколаду. Сувенірні крамниці з магнітами і  чашками поступаються за кількістю магазинчикам солодощів.

Саме у цій країні вперше в історії придумали  шоколад із начинками. І зараз вибрати є з чого – від плитки з авокадо чи марципаном і до шоколаду із перцем. Коштують вони порівняно недорого – близько 2 євро за 100 г.

Вафлі тут печуть буквально у кожному другому кафе. Вони зовсім не схожі на ті, до яких ми звикли. Брюссельська вафля – це пластинка товщиною  1 см. І за смаком чимось схожа на кекс. Поверх неї накладають різноманітні начинки, найпопулярніша – це збиті вершки з фруктами.

Найбільшим розчаруванням у Брюсселі стала новорічна ялинка. Щоб не рубати дерево, на головній площі встановили металеву конструкцію. Удень вона білого кольору, увечері – підсвічується зеленим. Може це і дуже екологічно, але святкового настрою не створює.

Ще одним символом столиці Бельгії є "Манекен Піс" – "Пісяючий хлопчик". Ця скульптура за розміром насправді усього 30 см. На свята його вдягають у спеціальні костюми – починаючи скафандром і закінчуючи українським національним костюмом. Кажуть, український одяг йому подарували з нашого посольства на честь річниці незалежності.

Раз на рік у фонтан із Манекеном Пісом замість води наливають пива. Особливо спритні тоді приходять до хлопчика із кухлями по безкоштовний напій.

 

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі пахне вафлями і шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі