субота, 11 грудня 2021 18:42

"Порятунок у горах": для туристів розробили додаток

"Порятунок у горах": для туристів розробили додаток
За допомогою додатку туристи зможуть надсилати свої точні координати. Фото: ДСНС

"Порятунок у горах" — це мобільний додаток, в якому туристи, які потребують допомоги в горах, зможуть надіслати повідомлення рятівникам.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС Івано-Франківської області.

В додатку туристи зможуть реєструвати свій похід у гори. Якщо у них виникнуть проблеми, одним кліком можна буде надіслати повідомлення гірській пошуково-рятувальній службі з точними координатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морози у Швеції побили рекорд найнижчої температури

Застосунок зараз працює в тестовому режимі та доступний на сайті Івано-Франківського управління ДСНС у розділі "реєстрація туристичних груп". Вже за декілька днів його можна буде завантажити з Play Market. Коли він з'явиться для iOS, не уточнюється.

У високогір'ях Карпат 3 грудня оголосили помаранчевий рівень небезпеки. 4 грудня до рятувальників Закарпаття надійшло повідомлення, що під час катання на снігоходах в районі полонини Руна Тур'є-Реметівської втратили орієнтир місцевості та заблукали троє чоловіків. 7 грудня одного з чоловіків знайшли мертвим.

Зараз ви читаєте новину «"Порятунок у горах": для туристів розробили додаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі