середа, 10 червня 2020 08:25

Назвали країни, де стартує туристичний сезон

Назвали країни, де стартує туристичний сезон
На Кіпрі відкрили туристичний сезон для 19 країн. Фото: unsplash.com

Попри те, що ВООЗ закликає не послаблювати карантин, деякі популярні серед українців країни вже відкривають туристичний сезон. Так, міжнародне авіасполучення відновлює Кіпр.

Аеропорти вже запрацювали у Ларнаці та Пафосі - перший рейс відправили до Афін, а прийняли з Тель-Авіва, повідомляє ТСН.

Однак, проводять заходи протиепідемічної безпеки: від пасажирів вимагають використання захисних масок під час польоту та в аеропорту. На вході до терміналів вимірюють температуру. Приїжджих просять надати негативний тест на коронавірус.

Раніше кіпрська влада оголосила, що тим, хто підхопить недугу на острові, оплатить не лише лікування, а й готель і харчування.

Поки що Кіпр відкритий лише для громадян 19 європейських країн, серед яких України немає. Перелік можуть переглянути та розширити наступного місяця.

З липня прийом іноземних туристів, у тому числі з України, планують розпочати у Туреччині. Як анонсується, тесту на коронавірус чи інших медичних довідок від подорожніх не вимагатимуть. При наявності високої температури тести обіцяють зробити безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристам, які інфікуються Covid-19 на Кіпрі, обіцяють оплатити відпочинок

Перший регулярний пасажирський рейс з України до Туреччини планують на останні дні червня. Туристичні компанії вже розпочали продаж турів на відпочинок до Туреччини та запевняють, що в країні суворо дотримуються протиепідемічних заходів, тому ризиків захворіти немає.

Тим часом у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що епідемічна ситуація дещо поліпшується хіба що в Європі.

"75 відсотків даних про інфікованих за останню добу ми отримали з десяти країн, здебільшого це Америка та Південна Азія. У більшості країн в Африці кількість хворих досі зростає, й географія появи нових випадків там розширюється", - сказав очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

Та й не вся Європа має хороші показники. Приміром у Греції від кінця квітня саме зараз зафіксували найбільший стрибок захворюваності. Попри це, там відкладати початок туристичного сезону не збираються. Й розпочнеться він у греків вже з наступного понеділка.

Раніше у ВООЗ заявили, що ситуація з поширенням коронавірусу в світі погіршується. Навіть попри те, що в Європі кількість хворих знижується, загальна кількість стрімко зростає.

З Міжнародного аеропорту "Київ" відновлять рейси з 16 червня 2020 року. Кілька авіакомпаній заявили, що готові виконувати міжнародні рейси.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, де стартує туристичний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі