четвер, 28 травня 2020 10:34

Туристам, які інфікуються Covid-19 на Кіпрі, обіцяють оплатити відпочинок

Туристам, які інфікуються Covid-19 на Кіпрі, обіцяють оплатити відпочинок
Влада Кіпру обіцяє оплатити відпочинок туристам, які інфікуються на острові SARS-CoV-2. Фото: unsplash.com

На Кіпрі пообіцяли покрити витрати на відпочинок кожного туриста, який інфікується SARS-CoV-2 на острові. Таким чином кіпріоти сподіваються збільшити потік туристів нинішнього сезону.

Про це з посиланням на уряд Кіпру повідомляє ВВС.

У листі, оприлюдненому в середу, уряд заявив, що заплатить за проживання, лікування та харчування пацієнтів і їхніх родин. Туристам "потрібно буде нести лише витрати на трансфер до аеропорту та рейс на репатріацію".

Це частина пакетних заходів, спрямованих на те, щоб повернути туристів на острів, де було зареєстровано відносно небагато випадків Covid-19. За даними університету Джонса Гопкінса, країна підтвердила 939 випадків інфікування та 17 смертей.

Торік частка туризму в ВВП країни складала близько 15%, тому уряд намагається якомога швидше повернути мандрівників.

Влада Кіпру заявляє, що в країні наполегливо працюють, щоб не допустити розповсюдження вірусу. Зокрема, що лікарню на 100 ліжок організують спеціально для туристів, які отримають позитивні результати тесту на Covid-19. Окрім того, для родин пацієнтів виділять декілька так званих карантинних готелів.

Кіпр планує поновити роботу своїх аеропортів 9 червня для ряду країн, які вважаються країнами з низькими ризиками, в тому числі Німеччини, Греції, Ізраїля та Мальти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрата мільйонів доларів і робочих місць: ООН прогнозує невтішні перспективи для туризму

Список оновлюватимуть щотижня. Заступник міністра туризму Кіпру Саввас Пердіос заявив, що громадянам Великої Британії та Росії, які разом складають понад половину всіх відпочивальників на Кіпрі, швидше за все, дозволять поїхати на середземноморський острів у липні.

Європейські уряди обговорюють, як найкраще відкрити кордони для літнього сезону, коли хворобу візьмуть під контроль на всіх континентах.

Минулого тижня 11 країн - членів ЄС - Австрія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Німеччина, Греція, Італія, Мальта, Португалія, Словенія та Іспанія - погодилися на ряд правил, спрямованих на забезпечення транскордонних поїздок, мінімізуючи ризик зараження Covid-19.

Проєкт рішення про поступове зняття внутрішніх обмежень на пересування, введених у зв'язку з пандемією коронавірусу, підготувала Європейська комісія, яка є виконавчим органом ЄС. Таким чином у Європі планують пожвавити сектори перевезень і туризму, що зазнали значних збитків

Зараз ви читаєте новину «Туристам, які інфікуються Covid-19 на Кіпрі, обіцяють оплатити відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі