понеділок, 01 жовтня 2018 03:29

Назвали 5 найкращих лікувальних курортів України

Назвали 5 найкращих лікувальних курортів України
Найкращі курорти України. Фото із відкритих джерел.

Природні ресурси України дають можливість не лише для відпочинку, а й для лікування.

У цій добірці - 5 найкращих лікувальних курортів України.

1. Трускавець.

Один із найвідоміших лікувальних курортів. Розташований у долині передгір'я Східних Карпат. Трускавець тішить гостей чистим повітрям та великими запасами мінеральних вод. Особливу популярність здобув завдяки мінеральній воді "Нафтуся", яку рекомендують для лікування органів травлення, хвороб, пов'язаних із порушенням обміну речовин. Загалом у Трускавці понад 50 джерел із різноманітною водою, половина із яких використовується для лікування, передає 1+1.

2. Східниця.

Розташована неподалік від Трускавця. Здебільшого у Східниці лікують від хвороб, пов'язаних з урологією та порушенням роботи шлунково-кишкового тракту. Східниця відома водами, багатими на залізо. А близкість із карпатами, та чудові хвойні ліси використовують як профілактику легеневим захворюванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які соки треба пити для покращення травлення

3. Миргород.

У санаторіях Миргорода, що на Поштавщині, також можна сповнитися енергією та покращити стан свого здоров'я. Природа подарувала цій місцевості мінеральну воду з цілющими властивостями "Миргородську", якою лікують захворювання травної системи, та використовують для косметичних процедур.

4. Поляна.

Цей курорт розташований за 10 км від районного центру Свалява в Карпатах. Гарне селище, де можна і насолодитися природою, і оздоровитися. Передусім санаторії Поляни спрямовані на лікування органів травлення. Місцина відома водами "Поляна квасова" та "Поляна купель", що мають високу концентрацію мінералів і вуглекислоти.

Відпочиваючи тут, також можна порелаксувати у саунах, чанах та відвідати сеанси масажу, зібрати цілющих трав, ягід та грибів.

5. Шаян.

Бальнеологічний курорт Шаян розташований за 15 км від міста Хуста, на Закарпатті. Селище оточене горами, які в народі називають Шаян, Шаяниха та Шаянчик. Тут можна зупинитися і в готельних комплексах, і в приватних садибах.

Шаян може похизуватися вуглекислою гідрокарбонатно-натрієво-кремнієвою водою "Шаянська". За лікувальними властивостями води цього курорту наближені до знаних "Боржомі" та "Віші-Селестон". Їх рекомендують для лікування хронічних гастритів, захворювань жовчного міхура, цукрового діабету тощо.

Раніше назвали продукти, вживання яких продовжить життя.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 найкращих лікувальних курортів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі