вівторок, 06 серпня 2013 11:27

Мер першої столиці Албанії ходить в гості до городян

Мер першої столиці Албанії ходить в гості до городян
Фото: awaytravel.ru

Перша столиця Албанії, місто Круя, є одним із найпопулярніших місць у туристів. Щороку сюди приїжджає 40-50 тисяч людей. Мер міста Шкелзен Ходжа полюбляє гуляти містом пішки, приймає запрошення місцевих, коли кличуть його в гості.

- Мер має бути не політиком, а господарником. Я слідкую за тим, щоб у місті були полагоджені дороги, проведений водогін, справно працювала каналізація.  А за цим найкраще наглядати, коли особисто ходиш містом і спілкуєшся із жителями. Сьогодні мене покликали в гості багатодітна родина. Поскаржилися, що у них дорога на вулиці не заасфальтована. Я зробив запис у своєму блокноті, щоб найближчим часом направити туди техніку, - розповідає Шкелзен Ходжа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На острові Ломбок люди живуть в бамбукових хатинках

У міського голови є власна автівка "мерседес". Нею він користується, коли їде у столицю Тірану, або в інші міста. По Круї може їздити велосипедом. В Албанії це популярний вид транспорту, в місті Шкодер навіть встановили пам'ятник велосипеду. До 1991-го більшість жителів Албанії користувалися двоколісним транспортом, бо не мали права мати машину. Такі привілеї були лише у керівників підприємств та партійних лідерів. Усього в країні із населенням більше 2,5 млн чоловік налічувалося близько тисячі автівок.
­

Зараз ви читаєте новину «Мер першої столиці Албанії ходить в гості до городян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі