середа, 29 липня 2020 11:14

Коли українці зможуть вільно їздити в Європу

Коли українці зможуть вільно їздити в Європу
Політика ЄС щодо обмежень на в'їзд громадян з третіх країн стосується не тільки України. Фото: pixabay

Повноцінні подорожі до Європи відновляться, коли знизиться захворюваність на коронавірус.

Про вільний в'їзд в країни Шенгенської зони можна буде говорити не раніше осені, заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю "Сегодня".

Вона переконує, що відновлення повноцінних подорожей в ЄС не залежить від політичних домовленостей, це виключно епідеміологічне питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якого алгоритму дій мають дотримуватись українці, що повернулись з країн "червоної" зони

За її словами, згідно з рекомендаціями Єврокомісії, кожна країна ЄС може приймати рішення про зняття заборони на в'їзд самостійно. Віцепрем'єрка також зазначила, що політика ЄС щодо обмежень на в'їзд громадян з третіх країн стосується не тільки України.

"Обмеження, пов'язані з коронавірусом, і безвіз - це різні питання. Безвіз - це політичне рішення, і до нього питань немає. Безвіз нікуди не зникне. Думаю, з вересня можна буде говорити про більш активний діалог, оскільки весь світ в очікуванні потенційної другої хвилі сплеску коронавірусу. Тому полегшення очікуються орієнтовно восени", - сказала Стефанишина.

Для людей, які приїжджають до Німеччини із країн з підвищеним ризиком інфікування, тамтешній уряд вводить обов'язкове тестування на коронавірус. Правило почне діяти з наступного тижня, заявив міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан. За його словами, необхідно попередити інфікування від мандрівників, які повертаються з-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «Коли українці зможуть вільно їздити в Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі