вівторок, 18 травня 2021 15:22

Каньйон Матка й місто ляльок. Що варто відвідати в Північній Македонії
5

Блогери Максим Узол і Ольга Манько в черговому відео показали, які є цікаві місця в Північній Македонії.

Ведучі з "У кого більше", яке показував "Новий канал", цього разу порадили відвідати небанальні місця в околицях столиці Скоп'є. Першими вони назвали озеро та каньйон Матка.

"Це однозначно найкрасивіше місце Північної Македонії. Розташоване всього за 17 кілометрів від Скоп'є. Ще 100 років тому там була невеличка річка Треска, а у 1938 році її перекрили та побудували гідроелектростанцію. Так утворилося красиве озеро Матка. Окрім неймовірних краєвидів, там є Андріївський монастир XIV століття, барахолка з вінтажними сувенірами та кафе. Обов'язковим атракціоном локації є прогулянка на човні. Вартість задоволення – 200 денарів (109 гривень) з людини. Але ми вирішили скористатися додатковою опцією – запливом у печеру. Тож заплатили по 600 денарів (326 гривень) з людини. Каньйон доволі великий, тягнеться аж 28 кілометрів. Ми проїхали лише три кілометри, але були в захваті, адже у цій локації ідеально співпадають поняття "очікування" та "реальність". Масштаби печери теж вразили. Там – наче у концертному залі, адже все підсвічується різнокольоровими вогниками. Кажуть, до речі, що вона може бути найглибшою у світі, адже в центрі знаходиться озеро, точну глибину якого виміряти не можуть", - поділилася Манько.

Максим Узол і Ольга Манько показали цікаві місця в Північній Македонії
Фото: instagram.com/max_uzol
Максим Узол і Ольга Манько показали цікаві місця в Північній Македонії
Максим Узол і Ольга Манько показали цікаві місця в Північній Македонії
Максим Узол і Ольга Манько показали цікаві місця в Північній Македонії
Максим Узол і Ольга Манько показали цікаві місця в Північній Македонії

Узол розповів про кам'яне місто Куклиця.

"Півтори години їзди від Скоп'є – і ви опинитесь у чудернацькому місці Куклиця. Його називають містом ляльок. Прикол у тому, що там "живе" 120 великих кам'яних фігур. Вхід – безкоштовний, а територія абсолютно безлюдна. Фігури реально дуже схожі на людей. Щоправда, дуже гігантських. Як утворилася локація? Є дві легенди. За однією, нібито якийсь чоловік призначив весілля з двома різними жінками в один день. Одна з них так розлютилася, що прокляла всіх присутніх. І всі скульптури – це гості того гуляння. Друга версія: колись це місце було абсолютно порожнє, тут проходило військо. Потім різко подув морозний вітер, і всі воїни перетворились на каміння. Місцеві більше вірять у першу легенду. А ще кажуть, що кожні 5-6 років у Куклиці з'являється нова фігура", - зазначив він.

Місто Кратово розташоване в кратері згаслого вулкану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такі чарівно безглузді" - ведучий тревелу всиновив птаху за $145

"Приємне й атмосферне місце завдяки вузеньким вуличкам та однаковим будинкам із червоними черепичними дахами. Затишному Кратовому приблизно тисяча років. Там збереглися старі будівлі та навіть сторожові вежі. Але найголовніша фішка міста – кратовські мости. Їх там дуже багато, і виглядають вони велично. Всюди аж віє історією. Цілковита протилежність Скоп'є – тихо і спокійно", - додала Манько.

Тревел-блогер і журналіст Максим Узол поділився враженнями від подорожі у Північну Македонію. Він туди відправився з дружиною Ольгою Манько. Пара знімала черговий випуск YouTube-блогу.

Зараз ви читаєте новину «Каньйон Матка й місто ляльок. Що варто відвідати в Північній Македонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі