четвер, 22 квітня 2021 14:24

Неймовірні краєвиди та ціни нижче за українські. Чому варто побувати в Північній Македонії
5

Тревел-блогер і журналіст Максим Узол поділився враженнями від подорожі у Північну Македонію. Він туди відправився з дружиною Ольгою Манько. Пара знімала черговий випуск YouTube-блогу.

Ведучий реаліті "У кого більше", що транслював "Новий канал", зазначив, що Північна Македонія - туристичний тренд майбутнього.

"Це країна-загадка, країна-сюрприз. Знаходиться вона недалеко, але ми про неї практично нічого не знаємо. Тож раджу туди поїхати кожному, щоб або змінити, або взагалі створити уявлення про неї", - розповів Узол.

Він поділився причинами, чому варто поїхати в Північну Македонію. Насамперед чоловік сказав, що туди просто і комфортно дістатися.

"Подорож у цю країну не потребує ПЛР-тестів та самоізоляції по приїзду. Туди є прямий рейс з Києва авіакомпанією. Тож 2,5 години, і ти вже у Північній Македонії. Коли ми тільки приїхали, то там діяла "поліцейська година" з 22:00 до 5:00. Це на туризм абсолютно ніяк не впливало. За день ти встигаєш побачити все, що хотілося. У громадських місцях тільки потрібно ходити в масках. А на середині нашої подорожі посилили карантинні обмеження. Ввели локдаун на дватижні. За правилами, "поліцейська година" починалась раніше – о 20:00. І кафе працювали лише на виніс. Було не дуже комфортно, чесно кажучи. Наскільки мені відомо, ці правила ввели тоді до 20 квітня. Тож раджу всім перед поїздкою перевіряти інформацію про карантин", - зазначив він.

Узол і Манько побували в Північній Македонії
Фото: instagram.com/max_uzol
Узол і Манько побували в Північній Македонії
Узол і Манько побували в Північній Македонії
Узол і Манько побували в Північній Македонії
Узол і Манько побували в Північній Македонії

Узол розповів, що ціни в Північній Македонії - майже як українські.

"Навіть трохи нижче. Там дешеві продукти в супермаркетах, прайс у кафе та ресторанах теж не гнуть. Можна знайти бюджетне житло – від €10 за ніч. Можна орендувати автомобіль – від €15 за механічну коробку передач", - згадав ведучий.

Тревел-блогер зауважив, що варто їхати сюди заради краєвидів, і розповів, що саме заміняє македонцям море.

"Абсолютно вся країна в горах. Каньйони, скелі, численні водоспади, зелені гори, гори зі сніговими вершинами, печери – заради цього варто поїхати. А ще хотів би виділити окремою самодостатньою причиною - Охридське озеро. Воно заміняє македонцям море. Там є красиві культурні пляжі. По озеру ганяють катамарани, човни, катери. Можна замовити на них екскурсію та подивитися на місто з води. Цікаво, що частина озера належить Македонії, а частина – Албанії", - сказав журналіст.

Узол також поділився враженнями від міста Охрид.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Живуть у печерах" - Дорофєєва побувала в оселі йорданських бедуїнів

"Це основна причина відвідати Північну Македонію. По-перше, місто знаходиться на схилі гір, які плавно входять в Охридське озеро. Розкидані будиночки з черепичними червоними дахами виглядають, наче іграшкові. По-друге, там є що робити. Наприклад, піднятись на найвищий оглядовий майданчик міста, що знаходиться на стіні фортеці. Чи сходити в амфітеатр. Або посидіти в атмосферних ресторанчиках на березі озера, насолодитися смачною місцевою їжею. Взагалі, коли гуляєш тим містом, складається враження, ніби ти не в Македонії, а десь у Швейцарії на дорогому курорті. Ще в Охриді є особливості. Наприклад, багато котів, які чемно сідають біля тебе і просять кістку від риби. Чи старі різнокольорові машини, розкидані по всьому місту. Або ж незвичайні ліхтарі. Вони всі у формі охридських будинків. Їх незвичність у тому, що кожен наступний поверх більший за площею, ніж попередній. Дивно виглядає", - додав блогер.

Українські тревел-блогери Максим Узол та Ольга Манько дізналися цікаві факти про костел на Буковині. Вони показали в черговому випуску блогу на їхньому YouTube-каналі незвичні заклади Чернівців, вулиці та залаштунки Чернівецького театру. Однією з найбільш яскравих точок став Костел Найсвятішого Серця Ісуса.

Зараз ви читаєте новину «Неймовірні краєвиди та ціни нижче за українські. Чому варто побувати в Північній Македонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі