пʼятниця, 28 березня 2014 15:09

Древні храми та озеро Македонії стануть альтернативою Криму для українців
22

Для українців, які влітку звикли відпочивати в Криму, є цікава і фінансово вигідна альтернатива — канікули у Македонії, мальовничій країні Балканського півострова. Туристичні фірми все частіше відкривають для українців спеціальні пропозиції, за якими запрошують туристів саме сюди. Варто сказати, подивитися в Македонії справді є на що.

Скоп'є — місто пам'ятників

Цього літа туристам столиці Македоні Скоп'є представлять грандіозний проект — "Скоп'є 2014": масштабне будівництво урядових будівель та пам'ятників має завершитись найближчим часом. Світові покажуть "нову Македонію", але водночас звернуть увагу і на історичне минуле країни. Ті, хто вже побував у Скоп'є, кажуть: "такої кількості пам'ятників на квадратний кілометр ми ще не бачили ніде у світі". У місті можна подивитись і стародавній акведук, найвищий на Балканах пам'ятник "Вершнику на коні" - Олександрові Македонському. На височині в долині Вардара стоїть мальовнича фортеця Скоп'є. Припускають, її будували на зламі 10-11 сторіч за болгарського царя Самуїла. Є тут і мечеті. Зокрема, мечеть Муставфа-Паші з високим мінаретом, побудована ще у 1492 році пережила всі набіги та стихійні лиха, які довелося пережити місту.

Охрид, курортне містечко на березі озера

Розташоване у близько 170 кілометрах від столиці, містечко Охрид привертає увагу мальовничими пейзажами і затишком. Тут — понад 30 кілометрів пляжів. На скелях над озером височіють древні православні храми. За легендою, саме тут жив святий Климентій Охридський, який адаптував для слов'янських народів глаголицю — алфавіт Кирила і Методія. І саме тут, а Охриді, почали використовувати кирилицю.

Вартість проживання та їжі

Для туристів у Македонії — практично ідеальне співвідношення "ціна-якість". За дуже невелику плату туристам пропонують дво- і тризіркові номери. У розпал курортного сезону влітку у столиці Скоп'є вартість за проживання на добу рідко перевищує 10 євро. У курортному містечку Охрід на березі однойменного прісного озера — 5 євро. І це — неподалік від історичного центру, зон відпочинку та чистих пляжів. Традиційну кухню Македонії спробувати тут більше ніж легко — замість набридлих усім піци та суші тут пропонують саме автентичну кухню. Пообідати традиційними стравами можна усього за 3-6 євро.

Зараз ви читаєте новину «Древні храми та озеро Македонії стануть альтернативою Криму для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі