понеділок, 04 червня 2012 18:12

Дельфіни перебралися з Ялти в Кирилівку

"Тут так гарно, стільки дельфінів. Вони навіть вміють співати по нотах. Їх дозволяють цілувати, але якщо ти нехороша людина, то дельфін від тебе відпливе. І ще нам казали, що їх не можна тримати за голову, бо це у них дуже чутливе місце", - говорить  13-річна Зоряна із Запоріжжя. Вона приїхала у Кирилівку, що на Азовському морі на відкриття сезону в місцевому аквапарку "Острів Скарбів". Чекає на виступ дельфінів у дельфінарії "Оскар".

Окрім Зоряни в аквапарк приїхало більше 600 дітей з малозабезпечених сімей та дитбудинків Запорізької області. Вони всідаються на глядацькі трибуни, які розміщені так, що весь день перебувають в тіні. Одночасно подивитися на виступ дельфінів тут може 870 людей. Морські артисти  виступають у басейні довжиною 36 м, глибина сягає 5 м. В іншому басейні, трохи меншому, проводять сеанси дельфінотерапії. Це найбільший дельфінарій в Україні.

Афаліни і морські котики живуть в Кирилівці майже рік. Переїхали з Ялти.

Нам добре там, де добре нашим вихованцям, а тут їм створили найкомфортніші умови для життя, - каже Андрій Калганов, співзасновник дельфінарію. Його родина тренує дельфінів четверте покоління поспіль. - Адаптація до нового місця пройшла досить легко, ми оновили програму й готові до нового сезону.

Львів'яни Богдан та Іванна Дейнеки зі своїми 4-річними синами-близнюками відпочивають у Кирилівці третій рік. Вони теж прийшли в аквапарк у день відкриття. Кажуть, тепер на курорті значно цікавіше, аніж було раніше.

Ми їдемо сюди, бо Федотова коса вважається найчистішим місцем на всьому Азові, - говорить Іванна. – А на початку сезону людей зовсім мало, продукти усі дешеві,  квартиру можна зняти навіть за 10 доларів за добу. Море вже теж добре прогрілося, головне, щоб не падав дощ. Будемо тут ще тиждень, а діти вже пхинькають, що скоро додому. Вони в захваті від дельфінів. Завтра плануємо піти на дельфінотерапію, то корисна штука для таких гіперактивних дітей, як у нас - заспокоює.

Вхід в дельфінарій коштує – 70-100 грн., в аквапарк на весь день – 200.

Зараз ви читаєте новину «Дельфіни перебралися з Ялти в Кирилівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі