четвер, 16 травня 2013 17:00

Як можна зекономити на транспорті під час мандрівок у Баварії?
11

Сосисочну у Регенсбурзі відкрили ще під час будівництва знаменитого моста. Майже тисячу років тому! Заклад працює досі – без перепрофілювання
Фото: Фото: Віктор Гомоль
Кам’яний міст у Регенсбурзі вважають однією з найдавніших у Європі постійних переправ через великі річки. Збудований у 1146 році. Відтоді міст працює без капремонтів.
Собор у Бамбергу: скромна чарівність суворої готики.
Баварські Альпи: місто Міттенвальд. Будинки місцеві мешканці розписали, мов картини.
Скелі нависають прямо над центральною площею Міттенвальда.

Найвигідніше подорожувати Баварією, однією із наймальовничіших земель на південному сході Німеччини, купивши регіональний проїзний квиток "Bayern-Ticket". Його вартість 22€. Квиток надає можливість безлімітних поїздок протягом дня на регіональних і приміських потягах, а також у метро, трамваях і автобусах.

"Баварія надзвичайно різнобарвна і приваблива. Варто побачити як готичну північ, так і "пряничні" альпійські села. Найліпше зупинитися на 4-5 днів у відносно дешевому Мюнхені й звідти робити одноденні мандрівки у баварські регіони. Скажімо, поїхати до Регенсбурга та Бамберга. Інший день можна присвятити подорожі до мальовничого австрійського міста Зальцбург, яке знаходиться на самісінькому кордоні з Баварією. Воно відоме Моцартом і казковим замком, що нависає над старим центром. Правда, коли купувати одноразові квитки, то такі подорожі обійдуться задорого. Наприклад, квиток на потяг з Мюнхена до Регенсбурга вартує 25€, а далі до Бамберга - 29€. Плюс така ж сума – на зворотній шлях. Відтак, у підсумку отримуємо аж 108€. А така ж мандрівка з регіональним проїзним квитком "Bayern-Ticket" обійдеться всього в 22€", - розповідає Юрій Патиківський, керівник столичної агенції самостійних подорожей "Лоукост-Клуб".

Він відмовився від послуг туристичних фірм і мандрує самостійно. Юрій Патиківський не радить купувати квитки в касах, бо вони вийдуть дорожчими.

"Звертатися на вокзалі до касира – це значить автоматично доплюсувати до вартості свого квитка 2 євро. Купівля залізничного квитка в касі вокзалу в більшості німецьких земель – це свого роду додаткова послуга. За яку доведеться платити. Натомість, квитковий автомат обслужить вас абсолютно безплатно",- пояснює він.

Регіональний проїзний квиток "Bayern-Ticket" діє також на проїзд у іншому громадському транспорті, зокрема, метро, автобусах, трамваях. Його вартість для однієї особи 22€, для двох - 26€, для трьох - 30€, а для чотирьох - 34€.

"У робочі дні квиток діє з 9 години ранку до 3 ночі наступної доби. Цікаво, що у вихідні ним можна скористатися раніше, практично вже опівночі. Окрім того, регіональний квиток надає право безплатного проїзду для ваших дітей, або внуків віком до 15 років", - зазначає Юрій Патиківський.

Він радить обов'язково відвідати Баварію в передріздвяні дні. Наприклад, Регенсбург, який стає взимку по справжньому казковим. Інше місто Бамберг – нагадує феєричну бабусину скриню. Мовляв, у ньому є і таємниці, і коштовності, і солодощі, і, навіть, скелети у шафах.

"Про квитки на літак до Різдвяної Баварії варто подбати вже зараз. Тоді переліт обійдеться найдешевше. Наприклад, мінімальна ціна може бути 300 грн. в один бік", - додає Патиківський.

Зараз ви читаєте новину «Як можна зекономити на транспорті під час мандрівок у Баварії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі