пʼятниця, 28 листопада 2008 17:14

На Балі молодята випускають у море черепах

Автор: фото з сімейного архіву родини Чередничків
  У день весілля Світлани і Юрія Чередничків із Києва шатро для урочистості на острові Балі прикрасили квітами і стрічками. На берег океану молодята прийшли босоніж
У день весілля Світлани і Юрія Чередничків із Києва шатро для урочистості на острові Балі прикрасили квітами і стрічками. На берег океану молодята прийшли босоніж

"Традиційного святкування весілля в ресторані ми не хотіли, — розказує киянка Світлана Чередничок, 23 роки. — Із чоловіком Юрою вирішили поїхати за програмою для молодят одружитися на Балі (індонезійський острів в Індійському океані. — "ГПУ"). Тамтешній шлюб в Україні недійсний, тому 17 вересня ми розписалися в столичному РАЦСі, а 21 були на острові".

Купили тур на два тижні. Екскурсії островом вирішили брати на місці. Для проведення весілля замовили святкові декорації, букет для нареченої, бутоньєрку нареченому, шампанське й торт. Додатково оплатили послуги фотографа.

— У переліку розваг для молодят була навіть церемонія випускання черепах в океан, але ми відмовилися від неї, — усміхається Світлана. — За нашою традицією, на щастя відпускають голубів, на Балі — черепах.

По прильоту на острів гід Оксана в аеропорту заквітчала пару вінками з живих квітів. Вона також займалася поселенням киян у готелі й організацією вечірки.

— 24 вересня о 16.00 на березі океану було призначене вінчання, — згадує Світлана Чередничок. — Весільну сукню я привезла з України. У місцевій перукарні за 40 гривень зробила зачіску. Юру повезли на узбережжя раніше — щоб не бачив, як я вбиратимуся.

Весілля відбувалося на піщаному пляжі. Організатори прикрасили шатро квітами та шифоновими стрічками. На узбережжі розставили вази з трояндами. Доріжку, що вела до вівтаря, усипали пелюстками троянд.

— Праворуч стояв стіл із тортом і шампанським. Ліворуч — стільці для гостей. У нашому готелі відпочивали киянки, вони прийшли привітати нас.

Вінчання проходило англійською мовою.

Церемонію проводили на піщаному пляжі

— Священик промовляв, а ми за ним повторювали. Все було зрозуміло, — пояснює Світлана. — Після офіційної частини нас обсипали пелюстками троянд, у шатро внесли торт, щоб ми нагодували одне одного, і налили в заквітчані бокали шампанське. Присутні говорили тости. Організатори церемонії подарували нам вирізану з червоного дерева скульптуру — переплетені в єдину фігуру тіла чоловіка й жінки з підписами "Світлана та Юрій". Потім ми фотографувалися.

Опісля гід відвезла молодят у ресторан курортного містечка Джимбаран.

— На самому узбережжі під заквітчаною аркою на нас чекав сюрприз — прикрашений ікебанами з живих квітів стіл. На піску власники ресторану розставили букети. Ми спостерігали за заходом сонця, яке сідає у воду. Навкруги столу горіли свічки. Тамтешні відпочиваючі — японці й австралійці — підходили сфотографуватися з нами. За їхнім звичаєм, той, хто доторкнеться до сукні нареченої, буде щасливим.

Частували молодят лише морськими стравами — кальмарами, устрицями, креветками, лобстерами й рибою. Морепродукти щойно виловлені в океані та приготовані на грилі.

— У ресторані музики грали латиноамериканські композиції. На початку вечора персонально для нас виконали пісню з фільму про Джеймса Бонда "Ти прекрасна".

У готельному номері на молодят чекав сюрприз. На ліжку пелюстками троянд були викладені серця, на столі — таця з тістечками.

— Але найбільше мене вразила ванна кімната, — згадує киянка. — У теплій воді були розсипані пелюстки квітів і плавали магнолії.

До молодят на Балі особливе ставлення.

— Прийшовши на пляж, ми побачили, що всі лежаки вже зайняті. Але коли персонал почув, що ми щойно одружилися, одразу винесли нам м"які лежаки, пуфік зі столом і напої, — усміхається жінка.

Двотижневий відпочинок обійшовся у $6 тис.

В Індонезії до весілля не цілуються

— Ще в Києві за відгуками в Інтернеті зрозумів, що на Балі дешевше замовити на цілий день таксі й самостійно подорожувати островом, — розказує Юрій Чередничок, 23 роки. — Ми винайняли машину за 40 доларів.

Кияни були на екскурсії в заповіднику "Ліс мавп". Його територія не огороджена, але тварини не виходять за межі. Вхідний квиток коштує $3.

— На вході за 20 гривень купили в"язанку бебі-бананів, — згадує чоловік. — Нахабні мавпи постійно їх цупили. Доки не роздали всі фрукти, вони не відпустили нас.

На території заповідника діє храм.

— За індонезійською релігією, є злі й добрі боги, — пояснюють молодята. — Добрі живуть у горах, злі — в океані. Балінезійці прикрашають дахи будівель заквітчаними корзинками. Для злих на берег океану виносять корзинки з сухого листя. Тамтешні жителі набожні. На Балі не заведено ходити в короткому одязі, обійматися на людях і цілуватися до весілля.

Зараз ви читаєте новину «На Балі молодята випускають у море черепах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі