четвер, 11 грудня 2008 16:37

Із власниками садиб у Буковелі розраховуються доларами

Лижний сезон на гірськолижному курорті Буковель Івано-Франківщини офіційно розпочався 29 листопада. Власники пропонують відпочиваючим знижки 10–30%. Проте охочих покататися небагато. Найбільше лижників тут очікують на новорічно-різдвяні свята.

Тетяна Бондарчук, 24 роки, з міста Рівне вперше приїхала до Буковеля з друзями.

— Ми чули, що тут дуже дорого, а сервіс ціні не відповідає. У нас із друзями співпали вихідні, тому на два дні вирішили приїхати й переконатися. Скажу вам, що приємно вражені. Тут краще, ніж на Драгобраті, гірки вищі й природа гарніша.

Поселилася Бондарчук разом із компанією в сусідньому селі Поляниця. За кімнату на шістьох за п"ять днів заплатили 1600 грн. У ціну входить сніданок і вечеря. У кімнатах прохолодно, до гірськолижної траси добираються маршруткою. Проте молодь задоволена, бо готель, що біля спуску, обійшовся б утричі дорожче.

— Звичайний номер коштує 200–300 доларів із людини за ніч, а найдорожчий 30 тисяч гривень сягає, — каже подруга Тетяни Ольга Кулик, 24 роки. — Зараз поки що мало людей, можна без проблем з"їжджати з гірок.

Дівчата купили 2-годинний абонемент на підйомник за 61 грн. Оренда пари лиж на день обійшлася у 55 грн. Хочуть приїхати й на новорічні свята.

— Платити прийдеться більше, по 100 гривень за день із людини. Тобто 600 гривень за номер, але це ще дуже хороша пропозиція, — переконана Бондарчук. — Кажуть, тут місця треба ще з літа замовляти, й то за космічними цінами.

У сім разів дорожче бере з людини Валентина Романович, 54 роки, власниця садиб "Урочище вишня" і "Гражда". Її відпочинкові комплекси розташовані біля підніжжя Буковеля.

— Двоспальні номери, сантехнічний вузол, телевізор у кімнаті, їдальня у приміщені — тож це недорого. Робимо все, аби люди приїжджали до нас іще, — розказує Романович. — Якщо зробити дешевше, працюватимемо собі у збиток. Ми газу не маємо, палимо вугіллям або дровами. Якщо торік за тонну вугілля віддавали 500 гривень, то тепер 1100. На сезон треба 20 тонн.

Жінка каже, що відпочивальників не бракує. Найменше їх було літом, коли туристи не їхали відпочивати через повінь. На зиму номери замовляли з серпня, вільних місць немає.

Господиня цього року цін не підвищувала. Але розрахунок тепер братиме лише в доларах.

Зараз ви читаєте новину «Із власниками садиб у Буковелі розраховуються доларами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі