вівторок, 25 грудня 2007 15:49

Ганна та Сергій Даць зустріли Новий рік біля моря

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Січень 2006 року. Чоловік годує чайок та голубів і милується морським прибоєм на Артилерійській набережній у Севастополі
Січень 2006 року. Чоловік годує чайок та голубів і милується морським прибоєм на Артилерійській набережній у Севастополі

"Торік ми з чоловіком вирішили зустріти Новий рік удвох у Криму. На Севастопольському узбережжі, — розповідає киянка Ганна Даць, 29 років. — Я знайшла через Інтернет приватний пансіонат на самому березі моря. Подзвонила й забронювала номер "напівлюкс" із 28 грудня до 3 січня".

Власниця пансіонату поцікавилася, чи замовлятиме подружжя святкову вечерю в номер. Даць відмовилася. Вони з чоловіком тоді ще не вирішили, де проведуть новорічну ніч: у ресторані, в номері чи біля моря.

Виїхали з Києва машиною. Дорога до Севастополя забрала близько 10 год. У пансіонат приїхали затемна, стомлені переїздом.

— Власниця Ганна Петрівна зустріла нас, дала ключ від кімнати й окремого входу в нашу частину котеджу.

Семиденне перебування на двох без харчування Ганні та Сергію коштувало $300.

— У той вечір ми ще трохи перекусили й відразу лягли спати. Навіть не роздивилися місця, де стояла наша хатка. А вже зранку 29 грудня пішли до моря. Дорога від котеджу до пляжу зайняла 10 хвилин.

— Після прогулянки Ганна Петрівна розказала нам про найближчі ресторани та кафе на узбережжі. А також де в домі є кухня й холодильник, — згадує Ганна. — І ми відразу взялися за приготування сніданку.

Господарі пансіонату жили в будиночку біля котеджу. Власниця до обіду чекала на  компанію з шести людей з Полтавщини. Але полтавці зателефонували й повідомили, що в них змінилися плани і вони зустрічатимуть Новий рік дома.

— Господиня дуже засмутилася, бо ж зірвався заробіток. Але знайти нових клієнтів уже не встигала, — пояснює Ганна Даць.

Власниця запропонувала подружжю без доплати перебратися в апартаменти класу люкс.

Запам"яталася ранкова кава на веранді з видом на море

— Коли я зайшла в кімнату, ледь не зомліла! — ділиться Ганна. — На всю стіну було  вікно! А за вікном видно море. Я про таке навіть мріяти не могла.

Із величезним вікном кімната здавалася їй удвічі більшою. Із балконних дверей був вихід на невелику веранду. Там стояв плетений із лози столик та крісла-качалки. Господиня закрила на ключ частину котеджу й лишила подружжя удвох.

— Це був тиждень щастя! Увесь цей час у Криму температура повітря 10–14 градусів тепла. У мене було враження, що ми попали в інший кліматичний пояс. Могли цілими днями гуляти біля моря не в дублянках, а у товстих светрах. Найбільше мені запам"яталася ранкова кава на веранді з видом на море. Я куталася в товстенний плед, — розповідає Ганна, — Сергій мені варив каву, а собі запарював чай, і ми під морський прибій насолоджувалися тістечками, краєвидами й одне одним.

За тиждень відпочинку Ганна та Сергій майже не виходили в місто. Їжу купували у продуктовому магазині поряд із котеджем.

— А коли не хотілося нічого готувати, йшли в кафе й обідали там. Більш романтичного відпочинку й несподіваних подарунків у мене ще не було! — завершує розповідь Ганна Даць.

Доба у кримському санаторії коштує 235 гривень

— Тури на Новорічні та Різдвяні свята ще можна купити, — каже менеджер столичної турагенції "Ультіма" Галина Казначей. — Пропонуємо поїхати до Алупки у недавно збудований готель "Аквілон". Дорога до нього проходить через Воронцовський парк. Номери можна обрати з видом на море або навпаки, щоб його не було видно зовсім.
Доба проживання зі сніданком коштуватиме у новорічно-різдвяний період від 200 грн.
На Новий рік до Криму їдуть для пасивного відпочинку та підлікуватися, вважає Галина Казначей. Для дітей турагенція пропонує відпочинок в "Артеку".
Людмила Хлібород зі столичної турагенції "УкрКурортСервіс" на час новорічно-різдвяних свят пропонує готельний відпочинок у Ялті та Сімеїзі. Або  зупинитися в санаторії "Місхор", за 15 км від Ялти.
— Доба з триразовим харчуванням обійдеться в 235 гривень. Новорічний банкет  коштуватиме ще 300 гривень. Від нього можна відмовитися. Невідомо, чи працюватиме оздоровча база санаторію, — веде далі Хлібород, — але купання у критому басейні з теплою морською водою — гарантуємо.

Зараз ви читаєте новину «Ганна та Сергій Даць зустріли Новий рік біля моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі