Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 02:30

До музею тортур ходять вагітні

— Хотіли компанією кудись поїхати відпочити на вихідні, але щоб було недалеко від Києва. Обрали Кам'янець-Подільський, там є цікавий Музей катувань, — каже киянка 24-річна Антоніна Федорченко.

Він розташований у підвалі напівзруйнованої ратуші старого міста. Колись це була в'язниця.

— У музеї є три кімнати з різними пристроями для катувань. Там вмикають гнітючу музику зі стогонами та криками. Працівники музею розповідали, що у тюрмі замордували Кармелюка. І охоронці досі чують, як він стогне, — продовжує Антоніна. — Дивно, як у цей музей можуть ходити вагітні та ще й дітей із собою брати. Малі аж роти пороззявляли.

У тюрмі працював кат, що жив поблизу. Ховався від людей, боявся, аби його не вбили місцеві. До в'язниці проходив через підземний вхід, був завжди з маскою на обличчі та у широкому одязі.

— Нам розказали, що катів учили мордувати людей у спеціальному закладі у Львові. Навчання тривало п'ять років.

Антоніну Федорченко найбільше вразило приміщення зі стільцем.

— Посеред малої темної кімнати стоїть дерев'яне крісло. На нього садили людину і зв'язували руки. На голову монотонно капала вода. Екскурсовод сказала, що це найстрашніша тортура. Від цього в'язні втрачали глузд. Цікаві також стільці з цвяхами на сидінні та іспанський чобіток. В'язень вставляв ноги у металеві пристрої, як у чоботи, і ті стискалися.

Киянка з друзями була на мості "Лань, що біжить". Він 54 м заввишки. Через це дуже популярний серед любителів банджи-джампінгу. Це стрибки з мосту вниз головою.

Зараз ви читаєте новину «До музею тортур ходять вагітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути