вівторок, 26 червня 2007 19:12

Чехи вважають "Бехеровку" цілющим джерелом

Київська туристична компанія "Лоял" разом із чеським СПА-туроператором "Терма Тревел" організовує оздоровчі тури до Чехії.

— Чеські Карлові Вари відомі на весь світ, — каже Світлана Нечаєва, 29 років, генеральний директор "Лоял". — У місті близько 100 гарячих джерел із температурою води +34...+73 градуси. Для лікування  використовують 12 кислих джерел. А 13-м цілющим чехи вважають місцевий трав"яний лікер — "Бехеровку".

Найкращий готель Карлових Вар — "Карлсбед Плаза", який реставрували за 27 млн євро.

— До готелю підведено воду гарячих цілющих джерел, — розповідає Катеріна Адамкова, 35 років, директор празького офісу Терма Тревел. — Її п"ють, у ній приймають ванни. Там є турецька, фінська, соляна, трав"яна сауни та російська баня. А ще три ресторани з азіатською, французькою та середземноморською кухнею.

Найдешевший номер у такому готелі коштує від 170 євро на добу. У вартість входить повне пансіонне забезпечення та лікування.

У Чехії є оздоровчі курорти "Маріанські" та "Франтішкови Лазні". Вода в тамтешніх джерелах холодна +7...10°С. Нею лікують нирки та жіночі хвороби. А грязями — суглоби.

У ціну путівок входить авіапереліт в обидва боки, аеропортний збір, оплата за проживання в санаторії, дво- чи триразове харчування та курс лікування. Найдешевший тур на 7 днів коштує 460 євро. Найдорожчий — 3 098 євро.

Листопад та лютий у Чехії несезон, тому ціни на всі тури знижуються на третину.

На воді показують фільми

— У центрі чеської столиці, біля Празького граду є фонтан, — розказує киянка Анна Кривенко, 21 рік.  Вона їздила торік до Праги на два місяці. — Струмінь води в ньому — два метри. А в діаметрі — півтора метра! Якщо біля нього присісти, — додає дівчина, — то можна почути мелодію, що нагадує звук дзвоників. Цьому фонтану понад 300 років. Раніше там була резиденція королів. Тепер у замку працює президент.
Увечері в Празі показують світлове шоу співаючих фонтанів у виставковому комплексі "Виставіште". Різнокольорові струмені води вириваються під музику. Поруч виступають музичні та балетні трупи. В іншому місці на водяному полотні показують кольорові кінопроекції фільмів.
Квиток на кожне шоу коштує 7,5 євро.
Доїхати до співаючих фонтанів можна в метро — лінія С, станція "Надражи Голешовіце". А потім трамваями 5, 12, 15 до зупинки "Виставіште".

Зараз ви читаєте новину «Чехи вважають "Бехеровку" цілющим джерелом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі