середа, 08 квітня 2020 21:00

Зінченку варто піти до "Арсенала" чи "Ювентуса"

Зінченку варто піти до "Арсенала" чи "Ювентуса"
Олександр Зінченко провів вже 3 повних сезони в "Ман Сіті". Фото: рейтер

Цього сезону Олександр Зінченко втратив місце у основному складі "Манчестер Сіті", який тренує Хосеп Гвардіола. Ситуація для українця навряд чи поліпшиться під час наступного трансферного "вікна" . Тому відхід для набуття ігрової практики напередодні Євро-2021 логічний. Важливо, щоб майбутній клуб використовував Зінченка на профільній позиції – центрального півзахисника, його основній у збірній України. Що це може бути за клуб?

Англія


"Арсенал"

Команду очолив іспанець Мікель Артета, який до цього працював помічником Гвардіоли в "МС" . Артета прекрасно знає можливості Зінченка, а гравець - вимоги тренера. Важливо, що наставник хоче грати у компактний футбол через короткий пас, побудувати в "Арсеналі" маленький "Ман Сіті" з контролем м'ячем та грою через короткий пас. "Каноніри" тільки формують команду. Тому Зінченко має можливість стати стрижневим її гравцем. Сума трансферу теж має стати підйомною для "Арсенала".

Саррі – великий прихильник творчості Гвардіоли. Відповідно - для Зінченка не мало б скласти проблем з інтегруванням у гру туринського клубу


Італія

"Ювентус"

Безумовно найсильніша команда Італії останнього десятиліття, фіналіст Ліги чемпіонів – 2015, 2017, один з претендентів на перемогу в турнірі. Тобто – перехід до настільки титулованого клубу не можна розглядати як крок назад у кар'єрі Зінченка. Тренер Мауріціо Саррі працює перший сезон. Не все йому вдається. Не виправдовує сподівань головний конструктор гри Міралем П'янич. Йому 30 років, Зінченку – 24 має виповнитися в грудні. Відповідно - з цієї точки зору потенційний трансфер мав би бути для "Старої Синьйори" перспективним. Кадрова перебудова "Ювентусу" необхідна ще й тому, що не вписався у команду французький новачок Адріан Рабіо. Саррі – великий прихильник творчості Гвардіоли. Тому для Зінченка не мало б скласти проблем з інтегруванням у гру туринського клубу.

"Рома" - не "МС" і не "Юве". Тож за титули Зінченко найближчим часом не боротиметься, хіба за Кубок Італії

"Рома"

Колишній тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека будує нову "Рому". Перший сезон йде неоднозначно . Фонсека шукає гравців у ексклубі. Зокрема, Коваленка. Потенціал Зінченка вищий. Але на перешкоді переходу можуть стати два чинники: 1) "Рома" не потягне повноцінний трансфер – тим більше, чем пандемію застопорився процес клубу від одних американських власників до інших; 2) "Рома" - не "МС" і не "Юве". Тож за титули Зінченко найближчим часом не боротиметься, хіба за Кубок Італії.

Іспанія

"Барселона" чи "Реал" українця не покличуть. Рівень гравців там перевищує потенціал українця.

Але от клубам "другої хвилі" підписання Зінченка могло бути б цікавим. Перша - "Севілья", з підходящим для клубу такого рівня тренером Юленом Лопетегі - прихильником короткого пасу та домінування у середині поля. У "Севільї" Зінченко може стати лідером команди.

Друга - "Валенсія". Команда теж будується, важливу роль у цьому могли б відвести українцеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченку треба йти з команди

Олександр Зінченко – вихованець "Шахтаря". Перейшов до "Манчестер Сіті" влітку 2016-го, рік грав у оренді за нідерландський ПСВ. Чемпіон Англії-2018, 2019, його контракт з клубом розрахований до липня 2024 року


Зараз ви читаєте новину «Зінченку варто піти до "Арсенала" чи "Ювентуса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі