середа, 14 серпня 2013 17:04

Збірна України перемогла Чорногорію: як проходить юнацький Євробаскет у Києві
23

Матч Україна - Чорногорія
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА
Волков і Лубківський на матчі збірної України

У київському Палаці Спорт триває чемпіонат Європи з баскетболу серед юнаків до 16 років. Турнір стартував 8 серпня, а завершиться у неділю, 18 серпня. Gazeta.ua відвідала два матчі Євробаскету.

Спеціально до турніру Палац Спорту переобладнали у два затишних звукоізольованих корти. Матчі на майданчиках проходять паралельно. Команди грають чотири періоди по 10 хвилин. Після двох періодів йдуть на "велику" 15-хвилинну перерву.

Вчора близько сьомої години вечора збірна України розпочала поєдинок з чорногорськими однолітками. Команди проводили гру на корті № 2. Одна з трибун, очевидно центральна, майже повністю заповнена вболівальниками. Глядачі скандують "Молодці", "Україна", голосно аплодують після кожного здобутого українцями очка і взагалі всяко підтримують господарів турніру. З протилежного боку розмістилися віпи — президент Федерації баскетболу України Олександр Волков та директор турніру Маркіян Лубківський.

Гра з Чорногорією мала для України архіважливе значення. Перемога давала господарям шанси на вихід у чвертьфінал Євробаскету, тому проблем з мотивацією у наставників не виникало. Українці зробили солідний ривок у першій половині зустрічі на 18 очок, але потім дозволили суперникові себе наздогнати.

Четвертий період вийшов дуже драматичним. Одного разу чорногорці підібралися до господарів на два очки. Запахло "жареним". Вболівальники почали скандувати "Захист". Наставник чорногорців так нервував, що кинув ручкою об підлогу і раз за разом брав тайм-аути. Два з них припали на останню хвилину матчу. Україна таки вистояла. Підсумковий рахунок — 89:82 на нашу користь.

Тепер для виходу у чвертьфінал Україні треба перемогти Францію. Матч пройде сьогодні о 21:00 (у той самий час на "Олімпійському" національна збірна України з футболу зіграє товариський матч проти Ізраїля). Баскетболісти вітали один одного і дякували вболівальникам за підтримку.

Тим часом на корті № 1 італійці і серби готувалися з'ясувати стосунки. Напередодні українці програли Сербії (одному з фаворитів Євробаскету) з різницею у 35 очок. Рахунок — 85:50.

Перед матчем команди виконали гімни своїх країн. Особливо душевно це вийшло у сербів. Хлопці правою рукою торкалися серця, а ліву ставили на плече партнерові. Глядачів було обмаль, хоча протягом першого періоду кілька любителів баскетболу підійшли. У тому числі наставники збірної Чорногорії, які вже заспокоїлися після поразки від України. Сьогодні вони зіграють проти Італії. Кілька італійців вивісили свій прапор і активно підганяли своїх.

Ще у першій половині гри серби забезпечили собі перевагу майже у 20 очок. Італійці нічого не змогли вдіяти з суперником і матч закінчився з такою ж різницею — 76:56 на користь Сербії.

Сьогодні команди зіграють заключні матчі другого етапу чемпіонату Європи. 15 липня — день відпочинку після якого будуть зіграні чвертьфінали. Далі підуть півфінали та фінали. Завершиться турнір 18 серпня.

Додамо, що через два роки України проведе Євробаскет серед національних чоловічих збірних.

Україна - Чорногорія 89:82 (23:17, 25:13, 19:26, 22:26)

У: Зотов (6 + 9 передач + 5 втрат), Мусієнко (15), Михайлюк (31 + 13 підбирань + 7 передач + 5 перехоплень + 2 блок-шоти), Павлов (0), Березкін (10) - старт; Марченко (14), Хітов (5 + 6 підбирань), Лунський (4), Ткаченко (3), Потапенко (1), Шибель (0).

Зараз ви читаєте новину «Збірна України перемогла Чорногорію: як проходить юнацький Євробаскет у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі