вівторок, 31 липня 2012 23:42

Збірна США виграла четверте золото Олімпіади за день

Збірна США виграла четверте золото Олімпіади за день
Відтепер Фелпс - рекордсмен усіх часів. Фото: AP

Американські плавці виграли естафету 4 по 200 метрів, завоювавши для США четверту золоту медаль лондонської Олімпіади за день. Райан Лохте, Конор Дуайер, Рікі Беренс і Майкл Фелпс пропливли 800 метрів за шість хвилин 59,7 секунди. На другому місці опинилися французи з результатом сім хвилин 2,77 секунди, на третьому - Китай (сім хвилин 6,3 секунди).

Завдяки цій перемозі Майкл Фелпс встановив новий рекорд за кількістю олімпійських медалей, що дісталися одному спортсмену. Тепер у Фелпса їх 19. Попереднє досягнення належало радянської гімнастці Ларисі Латиніній - вона виграла 18 медалей на турнірах з 1956 по 1964 роки.

При цьому Фелпс завоював 15 золотих медалей, а Латиніна - "тільки" дев'ять.

Змагання 31 липня, крім нагороди Фелпсу і загальнокомандного золота в естафеті, принесли США золото на дистанції 200 метрів у жінок вільним стилем (переможцем стала Еллісон Шміт) і бронзу в двохсотметрівці комплексним плаванням (Кейтлін Леверенц).

Крім того, Вінсент Хенкок виграв золоту медаль в стендовій стрільбі в скиті, а спортивні гімнастки стали першими в командних змаганнях.

Всього у США до вечора 31 липня було 23 медалі, з них дев'ять - золотих. Для порівняння, у Китаю також 23 медалі, але з них - 13 золотих.

Зараз ви читаєте новину «Збірна США виграла четверте золото Олімпіади за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі