четвер, 20 червня 2024 15:56

Збірна Сербії погрожує знятися з Євро-2024

Збірна Сербії погрожує знятися з Євро-2024
Футболки збірної Сербії у роздягальні на Євро-2024. Фото: @FSSrbije

Збірна Сербії погрожує знятися з чемпіонату Європи-2024 з футболу, якщо УЄФА не покарає вболівальників Хорватії та Албанії за заклики до вбивства сербів на трибунах.

Про це заявив генеральний секретар національної федерації Йован Сурбатович, повідомили "Суспільне Спорт".

Відповідні скандування лунали під час матчу Хорватія - Албанія, який завершився нічиєю 2:2.

За словами Сурбатовича, серби готові знятися з турніру напередодні матчу другого туру зі Словенією, який має відбутися 20 червня.

"Ми проситимемо УЄФА запровадити санкції, навіть ціною непродовження виступів на Євро. Будемо робити запит до УЄФА про покарання обох федерацій. Не хочемо брати в цьому участь, але якщо УЄФА їх не покарає, ми будемо думати, як діяти далі", - заявив Сурбатович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де покажуть гру України зі Словаччиною. Фоторепортаж і відео з тренування

Раніше УЄФА відсторонив до кінця Євро косоварського журналіста Арлінда Садіку, який у матчі Сербія - Англія демонстрував сербським фанам жест з орлом, зображеним на державному прапорі Албанії.

Від початку турніру УЄФА застосовував проти Сербії та Албанії штрафи на €10 тис. за демонстрацію "провокативних меседжів, що не пасують спортивному заходу".

На шовінізм і расизм з боку сербських фанів поскаржилися у федерації Косова - УЄФА розслідує звинувачення в дискримінації.

Ще на €4,5 тис. Сербію оштрафували за те, що місцеві фани кидали сторонні предмети на поле у матчі першого туру з Англією (0:1).

До кінця групового раунду сербська збірна має провести матчі зі Словенією і Данією. За підсумками першого туру команда посідає останнє місце квартету C.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Сербії погрожує знятися з Євро-2024». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі