неділя, 09 травня 2010 10:48

Збірна Данії створила першу сенсацію на чемпіонаті світу з хокею

Збірна Данії створила першу сенсацію на чемпіонаті світу з хокею

Збірна Данії сенсаційно розгромила команду Фінляндії - 4:1 у матчі першого туру групового турніру чемпіонату світу, який проходить в Німеччині.

Рахунок на початку зустрічі відкрив форвард "Нью-Йорк Айлендерс" Франс Нільсен, який відмінним кистьовим кидком з кола вкидання застав зненацька Пекка Рінне. На цьому скандинави не зупинилися. І знову відзначився представник НХЛ - Пітер Регін з "Оттави", який створив маленький шедевр. Форвард данців, втікши в контратаку обіграв один в один захисника і витончено розібрався з воротарем. Буквально тут же нападаючому "Магнітки" Петрі Контіолі вдалося скоротити розрив в рахунку, викотилися на п'ятачок, він проштовхнув шайбу повз воротаря.

Чудеса у виконанні данців продовжилися в другій двадцятихвилинці, в дебюті якої Юліан Якобсен відразу після виграного вкидання чарівно кинув з кистей. У завершальній третині поєдинку фіни зробили відчайдушні спроби уникнути поразки, але ну зуміли пробити чудового Фредеріка Андерсена, який відбив 36 кидків. Більш того данська збірна на останній хвилині поставила красиву переможну крапку зусиллями все того ж Нільсена, який оформив дубль.

Відзначимо, що в 2003 році на старті світової першості датчани також стали авторами гучної сенсації, обігравши команду США (5:2).

В іншому вечірньому матчі вже в групі B збірна Швейцаіі не без проблем, але все-таки перемогла збірну Латвії - 3:1.

Чемпіонат світу. Кельн, Німеччина

Група D

Фінляндія - Данія - 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

0:1 - Ф. Нільсен (Стаал, Якобсен) - 02:20

0:2 - Йенсен (Дейн) - 5:19

1:2 - Контіола (Аалтонен, Нуммелін) - 6:47

1:3 - Якобсен (Дреслер) - 21:19

1:4 - Ф. Нільсен - 59:13 ПВ

Група B

Швейцарія - Латвія - 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

1:0 - Амбуль (Брюннер, Монне) - 2:26

2:0 - Джос (Брюннер, Амбуль) - 22:28

2:1 - Мейя (Шталс, Є. Редліхс) - 42:35

3:1 - Рюттеман - 59:58 ПВ

sportbox.ru

Зараз ви читаєте новину «Збірна Данії створила першу сенсацію на чемпіонаті світу з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі