субота, 05 листопада 2011 17:19

"Питання про відставку Сьоміна може стати за місяць" - Саленко

"Питання про відставку Сьоміна може стати за місяць" - Саленко

Екс-гравець київського "Динамо" Олег Саленко інтерв'ю газеті "Сегодня" прокоментував поразку підопічних Юрія Сьоміна в Стамбулі, а також поділився баченням їх перспектив на найближчий час.

Про звинувачення Сьоміна в тому, що поразка "Динамо" від "Бешикташа" стала результатом його пасивної тактики: "Не в тактиці справу. Будь-яку тактику можна використовувати по-різному. У "Динамо" Київ зараз коник - гра від оборони. Це улюблена тактика Сьоміна. Вона спрацьовує, якщо гравці біжать.

Такі команди, як "Бешикташ", рано чи пізно розкриваються і їм можна забити. Але для цього потрібні швидкі і різкі контратаки, які раніше виходили в "Динамо". Зараз ми їх не бачимо. Коли немає швидкісних контратак і футболісти не включають швидкості, то тут програєш, яка б тактика не була. А якщо ще й відкритися, то можна програти куди більше, ніж 0:1".

Про провал в фізпідготовці як причини поразки: "Звичайно. Коли у тебе поганий фізичний стан, намагаєшся вперед не бігти і просто контролювати м'яч. А коли є... Були ж підходящі моменти, коли можна було розвивати атаку, якби туди бігли два-три гравці. А вони не бігли. У "Динамо" командна гра на 100% не налагоджена, і в суперника завжди буде пару моментів, щоб відзначитися. Питання тільки в тому, як він ними скористається. Турки скористалися одним - і цього вистачило їм для перемоги".

Про заміни Сьоміна у грі з "Бешикташем": "Якщо вже випускають певний склад, то його напевно якось награвали. Я теж, звичайно, здивувався, що ідей не було у старті. Може, форму втратив. Але, в принципі, це біжить гравець і для контратак - якраз. Думаю, такий нападаючий в такій грі був потрібен ".

Про вихід Нінковича замість Гармаша: "Денис знову почав сильно нервувати. Сьомін побоявся, що Гармаш отримає другу жовту. І від гріха подалі його замінив. Думаю, на грі це особливо не позначилося. Сьомін не хотів, щоб команда залишилася в меншості".

Про чутки, що Михайличенко готують на заміну Сьоміну: "Я розмовляв з Олексієм. Як я зрозумів, поки його функції - відсіяти, так би мовити, непотрібний потік гравців, яких сюди привозять. Багатьох купили, а зараз не знають, кого куди подіти".

Про тренерські перспективи Міхайличенка в "Динамо": "Теж може бути. Але поки, як я знаю, в "Динамо" не розглядається питання про відставку Сьоміна. Тому поживемо - побачимо. Зараз для "Динамо" головне в його нинішньому стані витягнути якомога більше з ігор, що залишилися цього року. Поки йдуть на першому місці, були хороші шанси в Лізі Європи. Але за цей місяць можна все втратити. І тоді, можливо, постане питання про відставку Сьоміна. Якщо не вийти з групи Ліги Європи, віддати перше місце в чемпіонаті до зимової перерви - то тоді, звичайно, з тренера треба питати".

Про майбутню гру "Металіст" - "Динамо": "Металіст" зараз на ходу, але треба враховувати, що "Мальме", останній суперник харків'ян у ЛЄ, був уже відіграний. Гравці шведської команди думками вже у відпустці, за швидкістю харків'яни їх рази в два перевершили . А в неділю буде гра в тому ж стилі, що і в Стамбулі - господарі, харків'яни, будуть атакувати, динамівці - від оборони. Головне для киян - використовувати швидкісні контратаки.

Мілевський та Ярмоленко не гратимуть. Це мінус. Але у "Динамо" є нападники, з якими швидкісні контратаки можна робити. У "Металіста" оборона - теж не найсильніше місце.

Я б поставив на результативну нічию. Можна провалити одну гру, але зібратися на іншу. Цього чекаю від "Динамо". Сконцентруватися в обороні, контратакувати і тримати м'яч "Динамо" під силу. Але якщо вони пропустять першими, відігратися буде дуже важко".

Нагадаємо, що 3 листопада "Динамо" мінімально поступилося "Бешикташу" в поєдинку Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Питання про відставку Сьоміна може стати за місяць" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі