субота, 12 травня 2018 20:00

Вночі Василь Ломаченко перепише історію боксу

 

В ніч проти неділі, 13 травня, Василь Ломаченко вийде в ринг легендарної 20-тисячної арени "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, за черговим титулом і рекордами. Він зробить ще один крок для того щоб вписати своє ім'я в історію боксу. У статусі одного з найкращих боксерів сучасності "Hi-Tech" піднімається у третю для себе вагову категорію – до 61,2 кг – для зустрічі з чемпіоном у цій вазі венесуельцем Хорхе Лінаресом. Gazeta.ua проведе текстову онлайн трансляцію поєдинку, починаючи з 3:30 год. 13 травня. Наразі виділяємо ключові деталі знакового супербою.

Головне – хто навпроти тебе

Лінарес - досвідчений, майстерний, з високою швидкістю боксер. Він мобільний, атлетичний, з хорошими рефлексами і таймінгом. Має важкий удар з обох рук - сильніший, ніж у Ломаченка. Переважає українця в габаритах - вищий, з більшим розмахом рук, помітно ширшими плечима. Він природній легковаговик, чого не скажеш про нашого боксера. Венесуелець володіє поясами WBA і найпрестижнішого американського журналу "The Ring". Це робить Лінареса найсильнішим легковаговиком світу – американець Майкі Гарсія тільки заявив про бажання опуститися в цю вагу, а Василь Ломаченко лише дебютує в ній. Але яка різниця, який він боксер, якщо навпроти нього в ринзі буде …"інопланетянин"? Так Василя якось назвав відомий експерт боксу Олександр Бєлєнький. І, здається, не він один. Ломаченко нині знаходиться на такому надсучасному і бездоганному рівні, що рівень його суперника насправді особливого значення немає. Лінареса він переїде як танк.

Але яка різниця, який він боксер, якщо навпроти нього в ринзі буде …"інопланетянин"?

Рекорди

В разі перемоги Ломаченко вкотре перепише історію – за швидкістю завоювання чемпіонського титулу в трьох вагових категоріях. Зробить це у 12-му поєдинку. Досі рекорд належить японцеві Казуто Іока – у квітні 2015 року той став володарем титулу у третій вазі в своєму 18-му бою. Раніше Василь повторив світовий рекорд за швидкістю завоювання першого титулу – у третьому бою, і встановив новий рекорд за швидкістю завоювання титулу у двох категоріях – у сьомому. Ломаченко також може стати першим українським боксером – чемпіоном світу у трьох вагових категоріях. Досі ніхто, крім Василя, не "чемпіонив" навіть у двох категоріях.

Серії

Суперники мають вражаючі переможні серії. Лінарес не програє понад 6 років – його серія складається з 13-ти боїв. Ломаченко востаннє програв понад 4 роки тому і має серію з 9-ти перемог. За декілька годин хтось "закриє" свою серію, а хтось продовжить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Лінаресом побачимо найкращу версію Ломаченка

Видовище гарантовано

Лінарес не боїться, хоч і першим виходив з двох дуелей поглядів перед боєм і вів себе не так впевнено, як суперник. Насправді він давно хотів цього поєдинку і готувався до нього. Попередні два його суперники – Люк Кемпбелл і Мерсіто Геста були шульгами. Як і Ломаченко. Переговори щодо організації бою були дуже складними – через розбіжності щодо телеканалу-транслятора, дати. І якби не бажання Хорхе зустрітися з Василем, бій би ніколи не вдалося організувати. Лінарес – не спойлер. Він не буде всі зусилля докладати для того щоб не дати проявити себе супернику, зруйнувати його стиль. Він сам проявлятиме свої найкращі якості, шукатиме шансу в атаці. Також дасть проявити себе Василеві у всій красі, можливо, навіть показати свій нинішній максимум. Тому нас чекає цікавий, захопливий і видовищний поєдинок.

Чекаємо вас під час нашої текстової трансляції

Зараз ви читаєте новину «Вночі Василь Ломаченко перепише історію боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі