субота, 01 квітня 2017 11:09

Віталій Кличко зазнав першої поразки

Віталій Кличко зазнав першої поразки
Віталій Кличко травмував плече і змушений був відмовитись від продовження боротьби

1 квітня 2000 року в Берліні, Німеччина, Віталій Кличко програв титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBO американцеві Крісу Бірду. Під час поєдинку українець травмував плече, продовжував боксувати через біль та все ж змушений був відмовитись від продовження боротьби в перерві між дев'ятим і десятим раундами. На момент зупинки він лідирував на картках усіх суддів – 89:82 і двічі 88:83.

Першочергово втретє захищати титул Віталій мав в бою проти канадійця Донована Раддока. Але той захворів і заміну за десять днів до бою знайшли в особі Кріса Бірда.

Віталій так і не зміг взяти реванш у Бірда. За нього зробив це Володимир Кличко. 14 жовтня того ж року він впевнено - з великою різницею в очках і двічі відправляючи американця в нокдаун – помстився за поразку брата. І водночас повернув пояс WBO у сімейну колекцію. У квітні 2006 року Володимир ще раз виграв у Бірда – технічним нокаутом у сьомому раунді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко ввійшов до десятки найкращих боксерів світу

Повторно чемпіоном світу Віталій Кличко став через чотири роки після поразки від Бірда. 24 квітня 2004 року в Лос-Анджелесі, США, він завоював вакантний пояс WBC в бою з південноафриканцем Коррі Сандерсом.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко зазнав першої поразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі