вівторок, 21 червня 2016 12:41

"Вирішальним фактором провалу збірної України на Євро-2016 стала атмосфера футбольного свята" - Попов

"Вирішальним фактором провалу збірної України на Євро-2016 стала атмосфера футбольного свята" - Попов
Олександр Попов

Головний редактор сайту Dynamo.kiev.ua Олександр Попов пояснив причини провалу збірної України на Євро-2016.

Нагадаємо, "синьо-жовті" програли Німеччині (0:2) і Північній Ірландії (0:2) і втратили шанси на вихід з групи. Зустріч з Польщею турнірного значення не має.

"На жаль, мої припущення щодо виступу збірної України на Євро-2016, м'яко кажучи, виправдалися. На тлі більшості подібних коментарів мій прогноз перед стартом чемпіонату Європи виглядав досить песимістичним, але виявилося, що навіть я був оптимістом!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість прогнозів – надто оптимістичні

Все-таки я розраховував, що з трьох матчів групового турніру в одному з них - з Північною Ірландією - наша збірна візьме хоча б одне очко. Я розраховував, що хоч ми і програємо Німеччині у стартовому поєдинку Євро, то ця поразка струсоне команду. Я помилився.

Мені здається, що вирішальним фактором провалу збірної України у двох стартових поєдинках Євро-2016 стала атмосфера футбольного свята, яка панувала у команді. Це читалося у дуже багатьох висловлюваннях футболістів. "Це супер!", "Неймовірні відчуття!" і так далі. Так, всі тренувалися, готувалися, але, таке відчуття, що це були, немов, складові частини якогось плану без завдань - плану, просто прив'язаного до певного терміну: спершу у нас в плані кілька тренувань, потім гра, потім сауна, потім знову тренування. А повинно бути не так! Футболісти не повинні думати про те, як же це супер - перебувати на Євро. Вони повинні рватися на тренування, щоб вичавити з них максимум для досягнення результату в найближчій грі.

Другою проблемою збірної України на Євро-2016 стало сприйняття матчу з Німеччиною і поразки у ньому. Почитайте висловлювання наших футболістів після цієї гри. Ніхто не був засмучений. Всі, як один, вчепилися в останні 15 хвилин 1-го тайму, в яких збірна України справді виглядала непогано, додаючи до цього слова, загальний зміст яких такий: не забувайте, що ми грали проти чемпіонів світу.

Тобто поразка від німців взагалі не струснула команду. Абсолютно! Тренування, матч програний (між іншим!), знову тренування. Все йде за планом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україна провалила Євро-2016?

Напевно, потрібно було програти збірній Німеччини з більшим рахунком. Я думаю, що якби наших майстрів "жахнули" якомога болючіше, то ось тоді вони б забули про планові тренування і справді готувалися б до бою (саме, до бою!) з Північною Ірландією. А так, вийшло, ніби, 1-го матчу в житті збірної України і не було. Програли, і програли. Що такого? По-перше, ми непогано виглядали наприкінці першого тайму. А, по-друге, це чемпіони світу...

А тепер послухайте, що і як говорили північноірландці перед матчем з Україною. Так вони кинулися вперед навіть не зі стартовим свистом в цьому поєдинку, а ще до початку гри! Ось тому у нашої команди і не було особливих шансів у цьому поєдинку. Психологічний провал. Повний. Тому що бути на Євро - це ж супер!", - каже Попов.

Більше про причини провалу збірної України на Євро-2016 читайте в наступному номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Вирішальним фактором провалу збірної України на Євро-2016 стала атмосфера футбольного свята" - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі