четвер, 09 червня 2016 12:47

Більшість прогнозів – надто оптимістичні

Футбольна збірна України вперше пробилася у фінальну частину Кубка Європи. 2012 року ми потрапили туди як співгосподарі турніру.

Якого результату можна очікувати від команди Михайла Фоменка у Франції?

Автор: Сергій СТАРОСТЕНКО
  22 травня на Михайлівський площі в Києві збірній України влаштували урочисті проводи на Євро-2016. На м’ячі  ставить автограф півзахисник Руслан Ротань
22 травня на Михайлівський площі в Києві збірній України влаштували урочисті проводи на Євро-2016. На м’ячі ставить автограф півзахисник Руслан Ротань

Сподіваюся на тренерський хист Фоменка. Напередодні таких турнірів на перше місце виходять деталі підготовки. Михайло Іванович – людина скрупульозна. Має все врахувати.

Думка, що німці стали слабкіші з часів Кубка світу – хибна. З Польщею ми грали у відборі до Кубка світу-2014. З того часу суперник став сильніший. Буде помилкою вважати аутсайдером збірну Північної Ірландії. Зазвичай такі команди не закінчують першість із нулем. Залікові бали в них точно будуть.

Сергій НАГОРНЯК, 44 роки, тренер "Дніпра"

Ми вміємо розганяти контратаки. У двох останніх матчах все має бути гаразд. Психологічно Польщі буде важко грати проти України,

яка їх двічі перемагала зовсім недавно (­2013-го. – Країна). Якщо наші заб'ють першими, поляки не оговтаються. Гадаю, з нашої групи вийдуть три команди. Серед них – і Україна.

Ігор ЯВОРСЬКИЙ, 56 років, колишній гравець тернопільської "Ниви"

У нас непогані шанси для потрапляння до 1/8 фіналу з другого місця. Але турбує недокомплект гравців оборони. І в разі непередбачених проблем – травми і дискваліфікації – незрозуміло, як будемо захищатися. Ще один наш мінус – відсутність результативних форвардів.

Артем ФРАНКОВ, 45 років,

головний редактор журналу "Футбол"

Сподіваюся на бійцівський дух і колективну гру. Зараз у нас лише на трьох позиціях є футболісти, які відповідають міжнародному рівню: воротар Андрій П'ятов і флангові півзахисники Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка.

Семен СЛУЧЕВСЬКИЙ, 61 рік, журналіст

 

Більшість прогнозів щодо перспектив збірної України на Євро-2016 – надто оптимістичні й трохи відривають нас від дійсності.

Співвідношення сил між збірними України та Німеччини навіть не обговорюється. У стартовому поєдинку тільки надвдалий сценарій гри допоможе нашим уникнути поразки.

Часу на відновлення після матчу з Німеччиною майже не буде. А сил буде витрачено ­чимало. Тому до поєдинку з Північною Ірландією збірна України підійде в неоптимальній готовності. У нас не найкраща статистика матчів із британськими командами. Тим часом у Північної Ірландії – добре поставлена гра. За відбірковий цикл Євро-2016 вона програла лише один поєдинок. Найімовірнішим результатом зустрічі видається нічия. Матч буде насичений жорсткими єдиноборствами. Після нього збірна України буде не тільки виснажена, а й цілком може мати кадрові втрати.

Поєдинок із Польщею буде вирішальний. Його результат залежатиме від того, в якій готовності і з якими втратами підійдуть до нього суперники. Запас міцності у поляків – більший.

Олександр ПОПОВ, 41 рік, головний редактор інтернет-порталу dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Більшість прогнозів – надто оптимістичні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі