вівторок, 12 лютого 2013 11:40

"Вілліан з тієї категорії зірок, яка йде відразу після Роналду і Мессі" - "Анжі"

"Вілліан з тієї категорії зірок, яка йде відразу після Роналду і Мессі" - "Анжі"
Вілліан перейшов в "Анжі" за 35 млн євро. Фото: fc-anji.ru

Член ради директорів "Анжі" і радник Сулеймана Керімова Герман Ткаченко розповів докладно про трансфер Вілліана в махачкалінський клуб.

"У переході Вілліана зіграло роль його ставлення до того місця, де він знаходився; його бажання піти. Ми розуміли, що кнопка є. Ця кнопка - сума відступних, яка стоїть в контракті. Ми розуміли: упустимо можливість сьогодні - завтра до неї можемо не повернутися. Адже Вілліан - людина, яка знаходиться в тій категорії зірок, яка йде відразу після Кріштіану і Мессі. З тих, кого ми могли взяти, наприклад, Хамес Родрігес з "Порту". Він молодший, але в нього ціна 45 млн. Крім того, він колумбієць, неадаптований. Там же Кавані, але його ціна 70 млн. Це Азар. Це Мата. Це Сільва. Це Оскар. Це Пасторе. Це Лукас Моура, який перейшов в ПСЖ цієї зими. Але у всіх або не було мотивації йти зі свого нинішнього клубу, або сума відступних була набагато більшою за ту, що у Вілліана. Однією з головних мотивацій "Анжі" цієї зими був атакуючий топ-гравець. Гравець, який може вивести команду на новий рівень. Це може вийти, може не вийти, але нам це потрібно - це частина нашої стратегії", - сказав Ткаченко.

За його словами, головним у питанні трансферу Вілліана було прагнення гравця змінити обстановку.

"Саме бажання Вілліана піти з Донецька було головним. Точно не гроші. Він ті ж самі гроші міг заробляти в Донецьку. Ми розуміли: треба платити ту премію, яку не могли заплатити інші клуби. "Тоттенхем" пропонував за нього 30 млн, "Челсі" - 25 млн. Ми були більш наполегливі. У тому числі, тому що Вілліан — адаптований футболіст, який добре говорить російською. Чому хотів піти з "Шахтаря"? Може, більше п'яти років в одній команді, навіть такий гарній, як "Шахтар", не дуже-то й легко...", - вважає функціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість мрії Вілліан вибрав гроші" - Луческу

"Анжі", на його думку має перевагу над "Шахтарем".

"Анжі" більш свіже. "Анжі" - це щось нове. "Анжі" грає в більш сильному чемпіонаті. Але це не краще - це інше. Плюс ми сьогодні популярний бренд. Неважливо, як ви до нас ставитеся - позитивно чи негативно, - але заперечувати те, що ми популярні, неможливо", - впевнений Ткаченко.

ЗМІ називали зарплату Вілліана в "Анжі" 2,5 млн євро. При цьому "Шахтар" готовий був платити більше.

"Зарплата Вілліана відповідає цій цифрі. Повторюся: у Вілліана було бажання піти. У якийсь момент переговори йшли про суму в 30 млн євро за трансфер. Щоб пропозиція було піднятою і угода відбулася, Вілліан і його агенти погодилися на зниження комісійних і зарплати, яку він міг би у нас отримувати. Спеціально для того, щоб трансфер відбувся. Це підштовхнуло нас до фінального кроку. "Шахтар" не хотів продавати за 30 млн, а нам емоційно було важко піднятися з 30 млн до 35 млн. Це так здається: ну що таке 5 млн? Але це здається, а насправді це гроші. І ми думаємо про гроші. Всі звикли вважати, скільки "Анжі" витратив на гравців в останні два роки. Так, багато. Але порахуйте, скільки ми заробили. Тільки за останній рік на продажу футболістів ми заробили 46 мільйонів євро", - резюмує член ради директорів"Анжі".

Нагадаємо, Вілліан перейшов з донецького "Шахтаря" в "Анжі" 1 лютого. Сума трансферу гравця склала 35 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «"Вілліан з тієї категорії зірок, яка йде відразу після Роналду і Мессі" - "Анжі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі