четвер, 14 травня 2009 12:44

Васюник і Суркіс знають як повернути Києву фінальний матч Євро-2012

Васюник і Суркіс знають як повернути Києву фінальний матч Євро-2012

Вчора, 13 травня, виконком Союзу європейських футбольних асоціацій затвердив список міст, в яких пройдуть матчі чемпіонату Європи-2012.

У результаті місцем проведення ігор вибрані Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Поза списком залишилися Хожув і Краків.

Куди гірша ситуація в Україні, де, як наголошується в прес-релізі УЄФА, є серйозні недоліки в підготовці інфраструктури у всіх вказаних в заявці містах. Їх чекає ще більша робота, щоб відповідати мінімальним вимогам змагань масштабу фінального турніру першості континенту. Враховуючи можливі ризики, виконком на даний момент дозволив проводити ігри в групах, а також чвертьфінал (чвертьфінал) і півфінал в Києві.

Сьогодні, 14 травня президент Федерації футболу України Григорій Суркіс і віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник провели спільну прес-конференцію.

- З політичної точки зору УЄФА прийняв консолідуюче рішення , - каже віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник. Право на Євро отримала столиця України, і її культурний центр та дві потужні промислові точки на Сході. Шкода Дніпропетровськ, але умови відбору були жорсткими. Нічого надзвичайного у тому, що тільки 30 листопада УЄФА зробить остаточний вибір українських міст, не бачу. По-перше, за півроку можна переконатися у достатньому фінансуванні проектів Євро-2012. По-друге, УЄФА непокоїть політична ситуація в Україні, і керівництво цієї організації сподівається, що до кінця року воно стабілізується.

Що треба зробити, аби підтвердити право Києва на прийом фінального матчу:

1) вчасно реконструювати "Олімпійський" стадіон

2) побудувати термінал D у аеропорту Бориспіль

3) власники київських готелів за сприяння міської влади повинні підписати угоду з TUI Travel PLC партнером УЄФА. Київ має забезпечити 1950 номерів у п"ятизіркових готелях. На сьогодні забезпечено тільки 188. Чотиризіркових надати 4950, надано – 931.

Натомість Львів та Харків план по готелях виконали. Донецьк має проблему. Керівництво "Донбас Паласу", єдиного п"ятизіркового готелю міста, встановила надто високі ціни – 1000 євро за двомісний номер.

Найбільша проблема Донецька, Львова та Харкова – аеропорти. Якщо аеропорт Варшави, на 80 % готовий до Євро, а летовища інших польських міст – на 40-50 %, то Бориспіль, на 20%, а інші українські міста-господарі Євро на 4%.

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс назвав рішення УЄФА справедливим.

- Усе могло закінчитися для нас значно гірше, - стверджує він. - Мені, як члену виконкому УЄФА, довелося докласти зусиль, щоб у середу Євро-2012 не відібрали в України.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Васюник і Суркіс знають як повернути Києву фінальний матч Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі